5 tips voor (nieuwe) leiders

25/06 Van de redactie

Geef je leiding aan een team of ga je voor het eerst leiding geven aan een team ? Voor je aan je nieuwe taak begint, denk dan even na over deze vijf adviezen opgetekend door Harvard Business School (HBS).

1 Denk na over hoe je nieuwe functie de wijze waarop je jezelf ziet verandert. Hoe verhoudt deze baan zich tot je persoonlijke waarden en interesses? Waarom wil je deze functie en wat wil je er precies uithalen?
 
2 Leer omgaan met je eigen verwachtingen. Wie meer bevoegdheden krijgt moet harder afwegen waar hij tijd en energie aan besteedt. Denk op voorhand na over wat belangrijk is voor jou en wat niet.
 
3 Sta stil bij de gevolgen voor je gezin. Praat eerlijk over je nieuwe functie en wat je gezin van je verwacht. Maak niet de fout te wijzen op het prestige, hogere salaris of carrièrekans als compensatie voor je grotere afwezigheid thuis. Het versterkt alleen maar het gevoel dat je profijt haalt uit de functie ten koste van je gezin.
 
4 Bereid je voor op conflicten op het werk en thuis. Misschien verwacht je zelf geen conflicten in je nieuwe rol, maar anderen denken daar misschien anders over. Maak tijd om de zaken uit te praten.
 
5 Bouw regelmatig evaluaties in en sta open voor bijsturingen. Wanneer je een nieuwe baan hebt bestaat het gevaar dat je doldraait door het vele werk. Het is des te belangrijker dat je op tijd even stilstaat bij wat er goed werkt en wat niet.
Bron| Harvard Business School
 

Terug naar overzicht

Populaire startpagina's

Vacatures juniors
Vacatures Amsterdam
advocaat-stagiair
Vacatures notariaat
bedrijfsjurist
Vacatures Den Haag
advocaat
Legal counsel
Vacatures bedrijfsjurist
Jurist
Vacatures seniors
Vacatures Utrecht
Vacatures advocatuur
Advocaat-medewerker

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.