9 carrière tips van Warren Buffett

13/05 Van de redactie

1. Find your passion.


Blijf zoeken naar de baan waar je echt passie voor hebt, dat is belangrijker dan een goed salaris.

 

2. Be careful who you look up to.

Zoek de juiste mensen uit waar je naar opkijkt en waar je van kan leren en graag mee wil werken. Als je hier de juiste keuzes maakt zal je zien dat deze mensen je niet laten vallen.

 

3. Learn how to communicate effectively.


In het geval van Warren Buffett was er in zijn studententijd een enorme spreekangst. Na enige aarzeling besloot hij hiervoor een cursus te volgen. Hij overwon zijn angst en bleef vrienden met een aantal medecursisten.

 

4. Develop healthy habits by studying people.

 

Door naar andere mensen te kijken en leren kan je eigenschappen ontwikkelen die je eerst niet leek te hebben of waarvan je dacht dat je ze onvoldoende had ontwikkeld.

 

5. Learn how to say "no."


Leer nee te zeggen anders verlies je de controle over je eigen tijd. Je kan andere mensen niet je agenda laten bepalen.

 

6. Don't work for someone who won't pay you fairly.


Het salaris moet fair en goed zijn, en wel snel. Als je mensen tegenover je krijgt die eindeloos moeilijk gaan doen over voorwaarden dan zijn ze al snel niet te vertrouwen en zullen ze je ook op andere momenten niet fair tegemoet treden.

 

7. Become involved with growing businesses.


Je moet zitten in een business omgeving die groeit. Ook in mindere tijden zijn deze businesses goed te vinden. De energie binnen bedrijven die groeien is zo veel beter dan die dat niet doen dat een goede selectie een must is en zich dik terugebetaald.

 

8. Learn everything you can about your industry.


Leer en lees alles over de business omgevingen waarbinnen je opereert, het maakt het verschil. Zorg ervoor dat je scherp blijft en een honger blijft houden naar nieuwe informatie. Buffett zelf leest iedere dag minstens 6 uur over de sectoren waar zijn bedrijven actief zijn.

 

9. Young women should seek male mentors.

 

Voor vrouwen die carrière willen maken is het belangrijk dat ze een mannelijke mentor kiezen, de meeste huidge leiders zijn immers nog steeds man. Het actief zoeken van een mentor kan trouwens voor iedereen waardevol zijn.

 

Kijk hier naar het hele interview met Warren Buffett.

 

Watch live streaming video from levoleague at livestream.com

 Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.