Aantal juridische vacatures neemt flink toe

12/10 Van de redactie

Het aantal juridische vacatures is in het tweede kwartaal met meer dan 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voornamelijk de overheid, zakelijke dienstverlening en intermediairs zijn op zoek naar juristen. Dit blijkt uit de analyse ‘Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2015’ van Yacht.


Advocatuur groeit door toetreding nieuwe kantoren

 

Het aantal vacatures in de advocatuur is in het tweede kwartaal van 2015 opnieuw flink gestegen: met 57%. De advocatuur is volop in beweging. Onder andere door de oprichting van niche kantoren door ervaren partners en advocaten de afgelopen paar jaar. Deze kleinere kantoren spelen snel in op de vraag uit de markt. Andere nieuwe spelers zijn juridische adviesbureaus die concurreren op prijs, accountantskantoren die juridische dienstverlening opstarten en rechtsbijstandsverzekeraars die direct oplossingen aanbieden. Goed personeel maakt in deze competitieve markt het verschil. Joost Duffhues: “De flexibele schil doet zijn intrede in zowel de advocatuur als bij de accountantskantoren. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van interim-juristen voor extra slagkracht en om fluctuaties in de bedrijfsvoering op te vangen.” 

 

Notariaat profiteert van economisch herstel 


Het economisch herstel zorgt opnieuw voor veel vacatures in het notariaat. Het aantal vacatures in het notariaat stijgt in het tweede kwartaal met maar liefst 140%. Burgers hebben meer financiële ruimte en de huizenmarkt trekt verder aan. Daarbij zorgen de nieuwe regels voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vanaf 1 juli tijdelijk voor een extra vraag. 

 

Er is weer goed nieuws voor bedrijfsjuristen


Opnieuw is er sprake van een duidelijke stijging van het aantal vacatures voor bedrijfsjuristen. Goed nieuws, want voor hen waren de kansen op de arbeidsmarkt in 2014 niet bijzonder groot. “Juristen op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en inkoop- en  aanbestedingsrecht worden weer vaker gezocht. Het aantal vacatures voor bedrijfsjuristen stijgt met meer dan 115% in het tweede kwartaal,” aldus Duffhues.

 

Bij kandidaten staat flexibel werken hoog in het vaandel


Uit onderzoek naar de arbeidsmotivatie onder juristen blijkt dat juristen op zoek zijn naar werkgevers die een goed betaalde baan met flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken bieden. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk voor de doelgroep. De meerderheid van de juristen wil wel graag fulltime werkzaam zijn.

 

 

Bron| Yacht

Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.