Advocatuur terug op niveau voor crisis

20/09 Van de redactie

Advocaten en andere zakelijke dienstverleners hebben een goed kwartaal achter de rug, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet steeg met 7,6 procent. Daarmee zitten zij grotendeels weer op het niveau van voor de crisis. 

 

Veel minder accountants failliet

Advocaten, notarissen en accountants zagen de inkomsten stijgen, met gemiddeld 4,5 procent. Ruim twee jaar geleden zette bij hen het herstel in. Vooral bij de accountants daalde het aantal faillissementen sterk; met 60 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. 

Bij architecten- en ingenieursbureaus zette het herstel ook verder door met een omzetgroei van bijna 4 procent. Zij werden zwaar getroffen door de crisis. Gedurende vijf jaar tijd daalde de omzet, tot begin 2014. 

 

Minpunt

Opvallend is wel dat, ondanks de sterke groei, de meeste ondernemers in de zakelijke dienstverlening wat minder positief zijn over de komende periode dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Zo verwachten accountants en advocaten dat hun omzet zal gaan dalen. Reclamebureaus zagen, in tegenstelling tot andere zakelijke dienstverleners, de omzet dalen met ruim een half procent, net als in het eerste kwartaal. In 2014 was er juist nog sprake van herstel na drie jaren van krimp.

 

Bron| NOS

Terug naar overzicht

Populaire startpagina's

Vacatures juniors
Vacatures Amsterdam
advocaat-stagiair
Vacatures notariaat
bedrijfsjurist
Vacatures Den Haag
advocaat
Legal counsel
Vacatures bedrijfsjurist
Jurist
Vacatures seniors
Vacatures Utrecht
Vacatures advocatuur
Advocaat-medewerker

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.