Belgen komen met cadeaubon advocaat

19/03 Van de redactie

Op zoek naar een origineel verjaardagsgeschenk? Wat dacht je van een cadeaubon voor een advocaat? Nee, géén grap, maar een serieus initiatief, bevestigt de Vlaamse Orde van Advocaten. Op 2 mei lanceert die de Vivabox 'Samen naar een advocaat'. "Onze bedoeling is om de drempel naar juridische hulp te verlagen."

Het lijkt wel een vroege 1 aprilgrap, maar dat is het niét, zo bevestigt de Orde van Vlaamse Balies. "Over anderhalve maand lanceren we wel degelijk de eerste Vivabox met een tegoedbon voor één consultatie bij een advocaat", zegt verantwoordelijke Ingrid Speels. "We willen hiermee de drempel om advies te vragen bij een advocaat lager maken. Mensen denken op dit moment te weinig na over wat de juridische gevolgen zijn van bepaalde beslissingen. Met deze Vivabox kunnen we mensen het duwtje in de rug geven." 

Hoeveel de box precies zal kosten en bij hoeveel advocaten je er dan mee terechtkan, is nog niet duidelijk. "Met de praktische details zijn we nog volop bezig", aldus Speels. Toch lijkt het wel erg vreemd: op een verjaardagsfeestje binnenstappen en zeggen: 'Proficiat, ik denk dat je een advocaat nodig hebt'. "Waarom is dat vreemd? Er zijn toch ook cadeaubonnen voor een fitheidstest? Dat kan ook verkeerd opgevat worden, maar toch hebben ze succes. Er is dus ook niets abnormaals aan een jurist cadeau doen", zegt Edgar Boydens, voorzitter van de Orde.

Al lijkt hij alleen te staan met deze mening. Van de 20 Vlaamse pleiters die wij gisteren opbelden, zijn er 14 die zo'n 'Vivabox voor advocaten' absoluut niet zien zitten. "Wie wil zijn vrienden zoiets nu cadeau doen?", reageert advocaat Raf Van Helden uit Peer. "Je schenkt toch ook niemand een bon voor een dokter of kankerspecialist? Dat is hetzelfde." Hij vindt het vooral vreemd dat de Orde van Vlaamse Balies, die normaal waakt over de deontologie, met zo'n 'plat commercieel initiatief' op de proppen komt.

 

 

Bron| HLN.be

Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.