Google voor vierde jaar op rij beste werkgever

01/02 Van de redactie

Natuurlijk helpt een goed salaris enorm als het gaat om keuze werkgever maar steeds meer gaat het ook om zaken als kinderopvang, work-life balans, gezond eten op werk en fitness. Fortune keek naar al deze aspecten en presenteerde weer haar top 100 beste werkgevers. Met opnieuw Google als onbetwiste nummer één.


Fortune


Fortune deed samen met het Great Place to Work instituut een uitgebreid onderzoek onder medewerkers van Amerikaanse bedrijven. De top 5 bedrijven als het gaat om bedrijven waar mensen graag werken zijn dit jaar:

 

1. Google

2. SAS

3. CHG Helathcare Services

4. Boston Consulting Group

5. Wegmans Food Market

 

Google en talent

Google staat nu voor het vierde achtereenvolgende jaar op de eerste plek. De zoekmachine gigant met haar 100.000 uur aan gratis massages wereldwijd opende recentelijk nog 3 eerste klas wellness centers in haar kantoren, daarnaast werden er een tiental nieuwe sportfaciliteiten gebouwd; dit alles om het de medewerker zo plezierig als mogelijk te maken op het werk. Google's hoofdkantoor in Silicon Valley wordt gezien als een universiteitscampus met zaken als gratis en vooral ook gezond eten, opvang voor honden en vrij gebruik van speciale Google electrische auto's. 

 

Waar het Google om gaat is het beste talent aan te trekken wat er rondloopt in de markt en minstens zo belangrijk er voor zorgen dat dit talent bij Google blijft. Google groeit de afgelopen jaren hard in omzet en winst en ook het aantal medewerkers is geexplodeerd. De filosofie ten aanzien van omgang met medewerkers is cruciaal onderdeel van Google's strategie en legt het bedrijf uit Silicon Valley geen windeieren.

 

Meer dan salaris en bonus

Het onderzoek toont aan dat naast een goed salaris en bonus bedrijven meer en meer aandacht zullen moeten hebben voor zaken als voldoende vrije tijd medewerkers, sportfaciliteiten, gezond eten, kinderopvang en aantrekkelijke werkplek.

 

Bron| Greatplacetowork

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Populaire startpagina's

Vacatures juniors
Vacatures Amsterdam
advocaat-stagiair
Vacatures notariaat
bedrijfsjurist
Vacatures Den Haag
advocaat
Legal counsel
Vacatures bedrijfsjurist
Jurist
Vacatures seniors
Vacatures Utrecht
Vacatures advocatuur
Advocaat-medewerker

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.