Marjan Oudeman benoemd tot voorzitter CvB Universiteit Utrecht

18/02 Van de redactie

De Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht heeft mr. M.J. (Marjan) Oudeman per 1 juli 2013 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Marjan Oudeman is op dit moment lid van het Executive Committee van AkzoNobel. Zij volgt Yvonne van Rooy op die eind 2012 de overstap maakte naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Prof.dr. Emmo Meijer, voorzitter van de Raad van Toezicht, is zeer verheugd over de komst van de ervaren Oudeman: “De Universiteit Utrecht staat er uitstekend voor en wil die positie handhaven. Dat vereist uitvoering van ons ambitieuze Strategisch Plan. De ervaring, het gezag, het internationale netwerk en de bestuurlijke kracht van Marjan Oudeman draagt daar aan bij. Zij zal in het bijzonder een rol kunnen spelen in de organisatieontwikkeling van de universiteit, nationaal en internationaal, inclusief de valorisatie van onderwijs en onderzoek”. Oudeman is benoemd voor vier jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming. Het College van Bestuur bestaat naast Oudeman uit rector magnificus prof.dr. Bert van der Zwaan en prof.dr. Hans Amman.

 

Marjan Oudeman
Oudeman (1958) is lid van het Executive Committee van AkzoNobel met als portefeuille personeelsbeleid en organisatieontwikkeling. Daarvoor was zij lid van het Executive Committee van het Europese deel van de Tata Steel Group, voorheen Corus Group en Executive Director van de Strip Divisie van het staalbedrijf. Oudeman studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft een MBA van de Erasmus Universiteit Rotterdam en van de University of Rochester, New York. Oudeman vervult diverse nevenfuncties, ze is onder meer lid van de raad van commissarissen bij de Nederlandse Spoorwegen en bij de ABN Amro Group en ze is lid van de Board of Directors bij Statoil. Zij is hiernaast lid van de stuurgroep masterplan Artis, lid van het bestuur Stichting Nationaal Fonds 4 en 5 mei en lid van de Raad van Toezicht Platform Bèta Techniek.

 

Bron| Universiteit Utrecht

Terug naar overzicht

Populaire startpagina's

Vacatures juniors
Vacatures Amsterdam
advocaat-stagiair
Vacatures notariaat
bedrijfsjurist
Vacatures Den Haag
advocaat
Legal counsel
Vacatures bedrijfsjurist
Jurist
Vacatures seniors
Vacatures Utrecht
Vacatures advocatuur
Advocaat-medewerker

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.