Rijkste zakenmensen 2012

04/01 Van de redactie

De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken. Dat zegt het Amerikaanse zakenblad Forbes, dat jaarlijks een ranglijst publiceert van de rijkste mensen ter wereld. Op 1 staat de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim Helu met een geschat vermogen van 69 miljard dollar.

In de top 10 van rijkste mensen staan drie Amerikanen, vier Europeanen, twee Zuid-Amerikanen en één Aziaat. Zij zijn samen goed voor ruim 395 miljard dollar.

Voor zover bekend zijn de jongste personen op de Forbes-lijst de 27-jarige Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die een geschat vermogen heeft van 17,5 miljard dollar, en zijn 27-jarige mede-Facebook-oprichter Dustin Moskovitz. Hij heeft een geschat vermogen van 3,5 miljard dollar en staat op de 314de plek.

 

Bekende namen in top 10

In de top 10 staan een paar bekende namen: Microsoft-oprichter Bill Gates staat op 2 met een geschat vermogen van 61 miljard dollar. Op 3 staat Warren Buffett, de Amerikaan die tijdens de huidige economische crisis al meerdere keren pleitte voor een belasting voor rijken, bekend geworden als de Buffettbelasting of Buffetttaks. Warren Buffett heeft een geschat vermogen van 44 miljard dollar.

 

 

Zie de volledige lijst van rijken op de site van Forbes.

 

Bron| RTL

Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.