Steve Jobs maakte afspraken concurrenten over afpakken werknemers en lonen

02/06 Van de redactie

Steve Jobs dreigde ooit met "oorlog" tegen Google als die niet stopte met het inlijven van Apple-medewerkers. Nadien werden afspraken gemaakt om elkaars personeel met rust te laten. Die krijgen nu een juridisch staartje.

 

De Amerikaanse technologiebedrijven Apple, Google, Intel en Adobe Systems betalen samen 324,5 miljoen dollar (zo'n 238 miljoen euro) in een schikking rond een zaak waarbij afspraken werden gemaakt om elkaars personeel niet aan te nemen en de lonen te drukken. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank in het Californische San Jose. 

De schikking heeft betrekking op meer dan 64.000 werknemers, onder wie software-ontwikkelaars en programmeurs. Zij hadden een rechtszaak aangespannen tegen de bedrijven omdat die tussen 2005 en 2009 zouden hebben samengewerkt om elkaars personeel met rust te laten. Daardoor werd de concurrentie beperkt en konden de lonen lager blijven. Oorspronkelijk hadden de werknemers een schadevergoeding geëist van 3 miljard dollar.


Steve Jobs haalde uit naar Sergey Brin van Google

Uit de documenten zou onder meer ook blijken dat voormalig Apple-topman Steve Jobs ooit hard heeft uitgehaald naar de co-oprichter van Google Sergey Brin om te stoppen met het afpakken van zijn werknemers. Jobs zou zelfs "met oorlog hebben gedreigd". 

 

Bron| Datanews

Terug naar overzicht

Populaire startpagina's

Vacatures juniors
Vacatures Amsterdam
advocaat-stagiair
Vacatures notariaat
bedrijfsjurist
Vacatures Den Haag
advocaat
Legal counsel
Vacatures bedrijfsjurist
Jurist
Vacatures seniors
Vacatures Utrecht
Vacatures advocatuur
Advocaat-medewerker

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.