Stibbe en de Brauw adviseren bij Philips deal

30/01 Van de redactie

Philips verkoopt al zijn activiteiten op het gebied van audio, video, multimedia en elektronica-accessoires aan het Japanse bedrijf Funai voor 150 miljoen euro exclusief licentierechten. De Brauw Blackstone Westbroek stond het Eindhovence concern bij; Stibbe trad op als lead counsel voor de Japanners.

De verkoop volgt op het overdragen van de tv-afdeling aan de Chinese TP Vision vorig jaar.

 

Door die eerdere verkoop aan TP Vision komt het afstoten van nog een groot deel van Philips niet helemaal als een verrassing. Tegelijkertijd was Philips wel sterk bezig met het uitbouwen van het submerk Fidelio, bestaande uit een grote line-up audioproducten. Verschillende daarvan, zoals de L1 en X1-hoofdtelefoons en de draadloze A9-speakers, konden rekenen op goede reviews en awards.

 

Nu gaat het om de Lifestyle Entertainment Business van Philips. Die omhelst audioproducten, maar videoproducten zoals de HMP-7001-mediaspeler, en accessoires zoals iPod-docks. Funai - bij ons minder bekend maar wel te beschouwen als een groot Japanse elektronicabedrijf - zal nog in de eerste helft van dit jaar de overname vervolledigen.

 

Bron| MenA

Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.