Yahoo stopt met thuiswerken medewerkers

26/02 Van de redactie

Medewerkers van Internetgigant Yahoo mogen niet meer thuiswerken. Dat schrijft de CEO Marissa Mayer in een memo. Thuiswerkers hebben de keuze om op kantoor te komen werken of ontslag te nemen.

Het gaat om enkele honderden werknemers die permanent thuiswerken, onder meer omdat ze ver van een Yahoo-kantoor wonen. Maar ook aan mensen die slechts één of twee dagen per week niet op kantoor werken vraagt het bedrijf om dit vanaf juni niet langer te doen. Wie slechts heel af en toe thuiswerkt krijgt de vraag om zelf te oordelen of het al dan niet nodig is.

 

Dat blijkt uit een interne bedrijfsnota die AllthingsD toegestuurd kreeg van enkele boze werknemers. In de nota heeft HR-manager Jackie Reses het over de nood om “één Yahoo” te vormen. Ze benadrukt dat veel beslissingen en visies voortvloeien uit gesprekken aan de koffiemachine of in de wandelgangen. Tegelijk gaat thuiswerken volgens haar ten koste van snelheid en kwaliteit.

 

De nieuwe regels gaan in tegen de thuiswerktrend die veel bedrijven de afgelopen tien jaar zijn gestart. Doorgaans wordt thuiswerken beschouwd als extra voordeel onder meer omdat je op die dag(en) niet in de file staat. Bovendien kan je als bedrijf besparen op kantoorruimte als een aanzienlijk deel van de werknemers regelmatig thuiswerkt.

 

Gratis ontslagronde

Toch kan ook besparing de drijfveer zijn van de nieuwe regels. Veel werknemers zijn immers aangenomen met de belofte dat ze altijd of voor een groot deel thuis mogen werken. Wanneer zij vanaf deze zomer elke dag op kantoor worden verwacht kan het zijn dat een groot deel van hen opstapt, zonder dat Yahoo hen zelf, met een ontslagvergoeding, aan de deur moet zetten.

 

Yahoo ondergaat een interne transformatie sinds Marissa Mayer er aan het roer staat. De voormalige topvrouw van Google moet het internetbedrijf terug op de rails krijgen. Tot nu toe werd haar komst gezien als een positieve wind door het bedrijf. Al krijgt dat imago nu mogelijk een deuk met de verstrengde thuiswerkregels.

 

Aandeelhouders

De aandeelhouders van Yahoo zijn niet ontevreden met de komst van Mayer, de beurskoers heeft sinds enkele maanden de weg naar boven weer gevonden.

 

Terug naar overzicht

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2018 www.jbb.nl.