Privacy en cookie beleid

Inleiding


Het privacy beleid van JBB / Juridische Banenbank, onderdeel van Jobs 4 Professionals BV (hierna “J4P”), bestaat uit de algemene bepalingen van J4P en specifieke bepalingen met betrekking tot JBB. De algemene bepalingen van J4P leest u hieronder.

 
Jobs 4 Professionals BV is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar klanten en de bezoekers van haar websites van essentieel belang is voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Jobs 4 Professionals BV houdt zich dan ook aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens en overige privacywetgeving stellen.

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Jobs 4 Professionals BV, Oorsprongpark 4, 3581 ES Utrecht. In overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens zijn de verwerkingen van persoonsgegevens aangemeld bij de Toezichthouder, het College bescherming persoonsgegevens te Den Haag.
 
Verwerking van persoonsgegevens
In het kader van onze dienstverlening legt Jobs 4 Professionals BV gegevens vast. Bij de gegevens over u gaat het om gegevens zoals contactgegevens, gegevens over betalingen, factuurgegevens, bestelde producten, functiegegevens en/of opgegeven interessen.

Jobs 4 Professionals BV gebruikt deze gegevens voor de uitvoering en de afhandeling van de betreffende overeenkomst, voor haar overige dienstverlening en interne bedrijfsvoering, en om klanten van (nieuwe) producten en diensten van Jobs 4 Professionals BV, of van zorgvuldig geselecteerde derden op de hoogte te houden. Uw gegevens kunnen ook aan zorgvuldig geselecteerde derden ter beschikking worden gesteld voor het verstrekken van informatie of aanbiedingen. Als u hier geen prijs meer opstelt kunt u zich op ieder moment afmelden.

 

Uw e-mailadres
Indien u uw e-mailadres heeft opgegeven, bijvoorbeeld voor het ontvangen van een nieuwsbrief, dan kan deze gebruikt worden om u als klant te informeren over voor u relevante en interessante gelijksoortige producten en diensten van Jobs 4 Professionals BV . Als u hier geen prijs meer op stelt kunt u zich op ieder moment afmelden.

Het is ook mogelijk dat u ermee heeft ingestemd dat het e-mailadres wordt gebruikt voor het incidenteel ontvangen van voor u relevante informatie omtrent producten, aanbiedingen en acties van en door Jobs 4 Professionals BV  of andere bedrijven. Deze bedrijven worden door Jobs 4 Professionals BV zorgvuldig geselecteerd.

 

Afmelden
Jobs 4 Professionals BV houdt bij de dienstverlening en het informeren zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren. Jobs 4 Professionals BV geeft u in veel gevallen de mogelijkheid deze zelf aan te geven. Dat kan bijvoorbeeld op uw eigen account/profiel pagina. Indien u geen prijs stelt op informatie over (nieuwe) producten en diensten (per post, e-mail etc.) kunt u dit per e-mail melden bij customersupport@jobs4professionals.eu

 

Inzage en correctie van uw gegevens
U kunt kennisnemen van de persoonlijke informatie die Jobs 4 Professionals BV over u heeft. Als de informatie onjuist is kunt u verzoeken deze aan te passen. Dergelijke verzoeken om inzage of correctie van uw gegevens kunt u mailen naar customersupport@jobs4professionals.eu  Op dit emailadres kunt u ook terecht indien u eventuele vragen heeft over de manier waarop Jobs 4 Professionals met uw gegevens omgaat.

 

Klikgedrag en IP-adres
Op de websites van Jobs 4 Professionals BV worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zonder dat deze de bezoekers identificeren. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze wijze kan Jobs 4 Professionals BV haar dienstverlening aan u verder optimaliseren.  Om dit te kunnen doen maakt Jobs 4 Professionals BV ook gebruik van het IP-adres van uw computer. Dit  IP-adres is een nummer dat automatisch aan uw computer wordt toegekend wanneer u het internet bezoekt. Ze kunnen worden gebruikt om te zien welk gebruik er van de website wordt gemaakt en voor het opstellen van analyses en rapportages. De IP-adressen worden in beginsel verder niet gekoppeld aan identificeerbare informatie, tenzij u hiervoor expliciet toestemming voor heeft gegeven.

 

Gebruik van Cookies  door Jobs 4 Professionals BV

De Nederlandse Telecomwet schrijft voor dat de gebruiker van websites toestemming moet verlenen voor het plaatsen en uitlezen van cookies. Een cookie is een bestandje met een tekenreeks dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd en waarmee uw computer bij een volgend bezoek wordt herkend.

Welke cookies gebruikt Jobs 4 Professionals?
De websites  www.jbb.nl en www.jobsinfinance.nl  (verder genoemd: Jobs 4 Professionals) plaatsen zelf cookies. Cookies worden gebruikt om gebruikersinstellingen en andere gegevens op te slaan. Hieronder vindt u een lijst van cookies die geplaatst worden door Jobs 4 Professionals en door derden via de Jobs 4 Professionals websites, met een uitleg over hun functionaliteit.


Cookies geplaatst door Jobs 4 Professionals websites zelf

ASP.NET_SessionId
ASP.NET_SessionId is een sessie cookie. Deze cookie wordt door een .NET website gebruikt om de gebruiker te identificeren binnen de sessie. Deze identificatie is nodig om bijvoorbeeld te weten wat voor browser, schermresolutie en technologie de bezoekers gebruikt.

 

*LynkxSessionId
*LynkSessionId is een sessie cookie. Deze cookie wordt door het Liones Lynkx platform gebruikt om de gebruiker te identificeren binnen de sessie. Deze identificatie is nodig om bijvoorbeeld te weten wat voor browser, schermresolutie en technologie de bezoekers gebruikt.

 

CookieConsentAccepted
De CookieConsentAccepted heeft een opslagperiode van 100 jaar. Deze cookie houdt bij of de bezoeker de cookiemelding heeft geaccepteerd.

 

hasState
De hasState cookie is een sessie cookie die wordt gebruikt voor performance doeleinden. Als deze leeg is wordt een pagina uit de cache geserveerd.

 

vacancySearchHistory
De hasState cookie heeft een opslagperiode van 1 jaar. Deze cookie houdt bij welke vacatures er zijn bekeken door bezoekers.

 

FrontofficeScript
De FrontofficeScript cookie heeft een opslagperiode van 1 jaar. Deze cookie wordt gebruikt voor de 'Onthoud mijn login' functionaliteit.

 

Cookies geplaatst door derden via de Jobs 4 Professionals websites

Google Analytics: __utma, __utmb, __utmc en __utmz
Google Analytics is een hulpprogramma voor web statistieken waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de manier waarop bezoekers omgaan met hun website. Jobs 4 Professionals kan met Google Analytics een verscheidenheid aan rapporten weergeven met informatie over hoe bezoekers omgaan met de website. Op basis van deze informatie kan Jobs 4 Professionals de sites verbeteren. Gegevens worden anoniem verzameld met Google Analytics. Websitetrends worden gerapporteerd zonder individuele bezoekers te identificeren.
Opslagperiode:
__utma: 2 jaar na plaatsing of een update
__utmb: 30 minuten vanaf plaatsing of een update
__utmc: geldig tijdens de sessie
__utmz: 6 maanden na plaatsing of een update

 

Google AdSense en Google DoubleClick: __gads, NID, __drt__ en id

Google Adsense en Google DFP worden gebruikt voor het tonen van advertenties uit het Google netwerk. De cookies worden gebruikt om relevantere advertenties te kunnen tonen aan bezoekers.

Opslagperiode:
__gads: 2 jaar na plaatsing of een update
NID: 6 maanden na plaatsing of een update
__drt__: 1 dag na plaatsing of een update
id: 2 jaar na plaatsing of een update

Google Maps: S, khcookie, SAPISID, PREF, Sid, SS

Google Maps is een web mapping service applicatie van Google die gebruikt kan worden voor kaart-gebaseerde diensten. Zo laat Jobs 4 Professionals de locatie van vacatures zien op een Google maps kaart.

Opslagperiode:
S: geldig tijdens de sessie
khcookie: geldig tijdens de sessie
SAPISID: geldig tijdens de sessie
PREF: 1 jaar na plaatsing of een update
Sid: geldig tijdens de sessie
SS: geldig tijdens de sessie

 

Google tracking: CAL, GAPS en APISID

De Google tracking cookies worden door Google gebruikt voor meten van gebruikersinformatie. Deze informatie gebruikt Google voor het optimaliseren van de verschillende Google producten.

Opslagperiode:
CAL: geldig tijdens de sessie
GAPS: 2 jaar na plaatsing of een update
APISID: geldig tijdens de sessie


SSID

De SSID is een Google+ cookie. Deze cookie maakt het mogelijk om via Google+ een pagina te delen. De SSID is een sessie cookie.

 

Meer informatie over de Google cookies kunt u hier vinden.

Hoe kunt u cookies weigeren?
U bent altijd gerechtigd om cookies te weigeren. U kunt daarvoor uw webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Mozilla Firefox) instellen om alle cookies of slechts bepaalde cookies te weigeren (raadpleeg daarvoor de handleiding van uw webbrowser). Als u cookies weigert is het mogelijk dat bepaalde diensten niet voor u beschikbaar zijn.
 
Jobs 4 Professionals BV en andere websites
Op de sites van Jobs 4 Professionals BV treft u een aantal hyperlinks aan naar andere websites. Jobs 4 Professionals BV kan echter geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de omgang door die partijen met uw gegevens. Lees hiervoor het privacystatement, indien aanwezig, van de site die u bezoekt.
 
Wijzigingen
Jobs 4 Professionals BV behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacy statement. Check daarom regelmatig dit privacy statement voor het privacybeleid van Jobs 4 Professionals BV. 
 



Specifieke bepalingen JBB


In het kader van de dienstverlening van jbb.nl worden de contactgegevens en andere gegevens die u als onderdeel van het registratieproces heeft verstrekt, door J4P vastgelegd en gebruikt om u de informatie te kunnen verstrekken waarom u hebt gevraagd. De gegevensverwerking is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Online aanmelding kandidaten

Indien u zich online aanmeldt wordt u geregistreerd als gebruiker van jbb.nl. Als geregistreerde gebruiker kunt u inloggen op de website jbb.nl. U kunt vervolgens een profiel aanmaken.
 
Deze gegevens zijn beschermd door uw wachtwoord en zijn alleen voor u toegankelijk. U kunt uw gegevens op elk gewenst moment verwijderen en aanpassen.

 

Vacature-alert

Wanneer u uw Vacature-alert  account activeert, dan worden uw contactgegevens gebruikt om u de nieuwste vacatures te mailen die overeenkomen met de criteria die u heeft opgegeven.

Mijn Profiel

Indien u een profiel invult op jbb.nl en een CV toevoegt, dan kunnen deze gegevens aan klanten van jbb.nl ter beschikking worden gesteld voor  zoeken, raadplegen en downloaden via de CV-database. Bij bepaalde velden kunt u aangeven dat u deze niet zichtbaar wilt maken voor werkgevers.

 

J4P kan online sollicitaties niet beperken voor bepaalde klanten en kan niet aansprakelijk worden gehouden voor eventualiteiten.


Wij wijzen u erop dat sommige van onze bezoekers gevestigd kunnen zijn in landen buiten de Europese Economische Ruimte, waar het niveau van bescherming van persoonsgegevens kan afwijken van het niveau van bescherming in Nederland.


Indien u ervoor kiest een profiel in te vullen en uw CV te plaatsen in onze database, dan vertrouwen wij erop dat u uw gegevens up-to-date houdt. U dient uw CV tenminste iedere zes maanden te updaten, in het bijzonder indien uw contactgegevens gewijzigd zijn. U kunt te allen tijde in uw account inloggen en uw gegevens wijzigen, op dat moment zullen wij uw CV en profiel in onze database terugplaatsen.


J4P behoudt zich het recht voor om CV’s uit onze database te verwijderen waarvan de inhoud in strijd met de wet of anderszins aanstootgevend is.

Statistische gegevens


Wij verstrekken geaggregeerde gegevens over bezoekers en gebruikers van onze website aan recruiters (zoals het aantal CV’s in de database, of het aantal bezoekers van de website) en voor andere rechtmatige doeleinden. We verstrekken deze gegevens aan klanten, adverteerders, toeleveranciers en andere goed bekend staande derde partijen. Deze gegevens zullen geen informatie bevatten die het mogelijk maakt natuurlijke personen te identificeren.

 Dit document is voor het laatst gewijzigd op: 1 januari 2011

JBB is een uitgave van Jobs 4 Professionals.

Alle rechten voorbehouden. Copyright © 2017 www.jbb.nl.