Nieuwe Uitdaging bij… Baker McKenzie, Van Iersel Luchtman, Banning en Certa

Baker McKenzie Amsterdam heeft voor de aankomende drie jaar zijn vierkoppige bestuur bekend gemaakt en een handjevol partners begint aan een nieuwe uitdaging bij onder meer Van Iersel Luchtman Advocaten, Banning en Certa advocaten. Verder deze week: nieuwe counsels, advocaten en notarissen.

Baker McKenzie heeft sinds 1 juli een nieuw bestuur. Het Amsterdamse kantoor heeft managing partner Corinne Schot (foto boven: tweede van rechts) en partner Kim Tan (foto: uiterst links) voor een volgende termijn benoemd, en in belastingpartner en hoofd fiscale praktijkgroep Mirko Marinć (uiterst rechts) een nieuw bestuurslid gevonden. Samen met general manager Sandra Spek (tweede van links) vormen zij het nieuwe bestuur, waarin alle drie de disciplines van het kantoor zijn vertegenwoordigd: fiscaal, civiel en notarieel recht. Het nieuwe bestuur zal Baker McKenzie de komende drie jaar leiden.

Evelyn Peerboom-Gerrits heeft zich op 1 juli als partner aangesloten bij Van Iersel Luchtman. Peerboom-Gerrits is advocaat sinds 2006 en werkte hiervoor bijna vier jaar bij Louwers advocaten. Haar expertise ligt op het gebied van het ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht en informaticarecht. Daarnaast heeft ze ervaring op het gebied van het (internationale) handels- en contractenrecht. Peerboom-Gerrits heeft zich bij de M&A-sectie van Van Iersel Luchtman gevoegd, waarbij ze onder andere ondernemingen in de technologiesector begeleidt bij overnames.

Banning heeft zijn team vastgoed, bouw & overheid uitgebreid met Sascha Stavenuiter. Per 1 juli startte Stavenuiter als advocaat-partner bij de Amsterdamse vestiging van het kantoor. Stavenuiter is afkomstig van act Fort Advocaten, waar ze zeven jaar werkzaam was als mediator en advocaat omgevingsrecht.

Per 1 juli is Ragnild Meulenberg benoemd tot partner bij Certa. Meulenberg is in 2011 als advocaat bij Certa begonnen en houdt zich bezig met ondernemings- en faillissementsrecht. Ze adviseert cliënten op het gebied van herstructureringen, (handels)contracten, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheid. Verder wordt Meulenberg door de rechtbank regelmatig aangesteld als curator in faillissementen, waaronder in de branches bouw, zorg en horeca.

Per 1 juli is Kim van der Bijl toegetreden als partner bij Wille Donker advocaten. Van der Bijl is vijftien jaar advocaat en werkt al meer dan vier jaar bij het kantoor. Van der Bijl is als advocaat en scheidingsmediator specialist op het gebied van het familie- en erfrecht.

De Bok Roijers Gasseling advocaten heeft Anton Beneder per 1 juli benoemd tot partner. Beneder begon zijn loopbaan in 2015 als advocaat-stagiair bij De Bok. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, en heeft ervaring met het begeleiden van transacties (bedrijfsovernames) en advisering in het kader van commerciële contracten en geschillen (overheidsrechtspraak en arbitrage). Daarnaast wordt Beneder regelmatig door de rechtbank Rotterdam aangesteld als curator in faillissementen.

Victor van Ahee is per 1 juni aangesteld als counsel bij Van Doorne, waar hij binnen het energy, industry & renewables-team aan de slag is gegaan. Hij is gespecialiseerd in het (Europees) bestuurs- en milieurecht en in de regulering van stoffen en producten (inclusief voedingsmiddelen). Van Ahee richt zich bij Van Doorne op regulatoire vraagstukken voor industriële cliënten en cliënten in de energiesector. Hij is afkomstig van Loyens & Loeff, waar hij ruim elf jaar heeft gewerkt in de bestuursrechtelijke praktijk.

Vera Textor is sinds 1 juli als counsel werkzaam bij Nysingh. Textor is sinds 2002 advocaat, vanaf 2007 in dienst bij Nysingh en ervaren in het omgevingsrecht en het bestuursrecht. Verder is zij specifiek gespecialiseerd in het natuurbeschermings- en subsidierecht.

Cees Dekker is sinds 1 juli als advocaat en consultant aan Simmons & Simmons verbonden. Hiervoor was hij meer dan vijftien jaar partner bij Nysingh advocaten-notarissen. Dekker versterkt bij Simmons & Simmons het nieuwe competition team. Hij adviseert over het EU- en Nederlandse mededingingsrecht in verschillende sectoren, met een speciale focus op staatssteun en non-EU-subsidies. Verder heeft Dekker in kartelonderzoeken zowel ondernemingen als brancheorganisaties bijgestaan en geadviseerd, en adviseert hij ook investerings- en ontwikkelingsmaatschappijen. Verder heeft hij ervaring in procedures bij de Europese Commissie.

Bij Simmons & Simmons is ook Herman Hoeve op 1 juli gestart. Hij gaat bij het kantoor aan de slag als counsel en kandidaat-notaris binnen het corporate M&A-team, dat zich in het bijzonder richt op private equity. Hoeve werkte hiervoor 8,5 jaar bij Jones Day en adviseert al circa elf jaar nationale en internationale ondernemingen op het gebied van ondernemingsrecht. Dit ten aanzien van onder meer het opzetten van acquisitiestructuren, joint ventures en herstructureringen.

Leonoor Lieben is per 1 juli tot counsel benoemd bij BarentsKrans. Lieben is sinds 2017 aan BarentsKrans verbonden en werd in 2021 beëdigd als toegevoegd notaris. Ze is gespecialiseerd in commercieel vastgoed. Verder is haar expertise het adviseren bij het vestigen van erfpacht- en opstalrechten en erfdienstbaarheden in het kader van duurzame energieprojecten en projectontwikkeling. Ook het begeleiden van onder meer vastgoedtransacties en (her)financieringen hebben haar aandacht.

Op 1 juli is ook Nikky van Triet gestart bij BarentsKrans. Van Triet is advocaat en voert een cassatiepraktijk op het gebied van het verbintenissenrecht en overheidsprivaatrecht. Ze werkte de afgelopen zeven jaar bij Van der Feltz advocaten. Van Triet heeft expertise in het adviseren en procederen op het grensvlak van het publiek- en privaatrecht. Ze treedt op voor overheden, nutsbedrijven en ondernemingen.

Terug naar lijst