Nieuwe Uitdaging bij… NautaDutilh, Fieldfisher en Hans Familierecht Erfrecht

Kersverse partners bij NautaDutilh en BJTK (Biesheuvel Jansen advocaten), twee nieuwe managing partners voor Fieldfisher en een counsel en advocaat voor Simmons & Simmons. In Utrecht start een nieuwbakken familierechtkantoor, en begint een emeritus-hoogleraar als of counsel bij Brinkhof.

Op 1 juni start het nieuwe kantoor Hans Familierecht Erfrecht in Utrecht. Oprichters Monique HanssenDiny Louwen en Pauline Hentenaar-Polderman werkten hiervoor bij Hanssen Spronk Familierecht en Erfrecht; founder Karlijn Hageraats-Bouwens is afkomstig van de praktijkgroep familierecht van Van Benthem & Keulen. Het nichekantoor zal zich voornamelijk richten op ondernemers en vrije beroepsbeoefenaars. Ook adviseren en procederen de oprichters in opengevallen nalatenschappen. Tot slot sluit Joni van Elk op 1 juni aan als advocaat-medewerker, en start Maria Becker op dezelfde datum als juridisch medewerker. (Foto boven, van links naar rechts: Louwen, Hageraats-Bouwens, Van Elk, Hanssen, Hentenaar-Polderman en Becker.)

Fieldfisher Nederland heeft twee nieuwe managing partners benoemd: Marinus de Waal en Frans-Jozef Crousen. Als co-managing partners volgen zij herstructurerings- en insolventiepartner Marcel Willems op, die sinds 2017 de functie van managing partner bekleedde. De Waal adviseert cliënten over financieringen, op het gebied van leningen, beleggingen, vastgoedfondsen en zekerheden. Hij werkt met klanten die onder meer betrokken zijn bij technologie, detailhandel, onroerend goed en verzekeringen. Hij werkt circa vijf jaar bij het kantoor.
Frans-Jozef Crousen heeft meer dan dertig jaar ervaring in het adviseren van cliënten over zakelijke transacties, waaronder fusies en overnames, investeringen, management buy-outs, joint ventures en venture capital-transacties. Hij treedt op voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren, met een bijzondere focus op de sectoren technologie en duurzame energie. Crousen werkt al ongeveer vijf jaar bij Fieldfisher.
Maartje Govaert start per 1 juli als partner en hoofd van het employment-team van NautaDutilh. Govaert is een arbeidsrechtadvocaat, certified pension lawyer (CPL) en litigator met nationale en internationale ervaring. Ze is afkomstig van Norton Rose Fulbright, waar ze eveneens werkte als partner en advocaat.
BJTK heeft Rob van den Sigtenhorst aangesteld als partner finance & restructuring. Van den Sigtenhorst begeleidt corporate cliënten, financiers en investeerders bij financieringstransacties. Hij adviseert hen over zekerheden, herstructurerings- en insolventiekwesties en daarmee samenhangende aansprakelijkheidsrisico’s. Met de komst van Van den Sigtenhorst versterkt BJTK de dienstverlening van zijn M&A- en renewable energy & projects-teams door deze uit te breiden met financieringen en herstructureringen. Hiervoor was Van den Sigtenhorst als advocaat en partner werkzaam bij TOON Advocaten.
Bij Simmons & Simmons zijn per 1 mei Ekram Belhadj en Guido Fazzi gestart als achtereenvolgens counsel en advocaat. Beiden waren voor hun komst verbonden aan Nysingh. Belhadj heeft ervaring in het mededingings- en staatssteunrecht, en adviseert bedrijven en brancheorganisaties in verschillende sectoren. Haar expertise is onder meer complexe (financiële) transacties. Belhadj heeft verder ervaring in het verlenen van bijstand bij invallen (dawn raids) door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), opvolgende onderzoeksprocedures naar inbreuken op de mededingingsregels, en compliance. Ook vertegenwoordigt zij cliënten in andere procedures, waaronder fusie- en staatssteunmeldingen bij de Europese Commissie, de ACM en rechters.
Guido Fazzi is ook een in Europees, mededingings- en staatssteunrecht gespecialiseerde advocaat. Hij werkt voor verschillende cliënten eveneens aan zaken op het terrein van mededinging en staatssteun. Ook is hij docent geweest op deze terreinen.
Sinds mei 2022 is Bernt Hugenholtz, emeritus-hoogleraar intellectuele eigendom aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), parttime verbonden aan Brinkhof als of counsel. Hij is een expert op het gebied van het informatierecht, en het auteursrecht in het bijzonder. Hij was jarenlang directeur van het Instituut voor Informatierecht van de UvA, en heeft daarnaast ervaring opgedaan in de rechtspraktijk: als advocaat en partner bij Stibbe, en als raadsheer-plaatsvervanger bij verschillende gerechtshoven. Bij Brinkhof is Hugenholtz betrokken bij de opleiding en begeleiding van jonge advocaten en de advisering aan cliënten.

Terug naar lijst