Nieuwe Uitdaging bij… Nysingh, Stadermann Luiten en Van Diepen Van der Kroef

Nysingh breidt zijn partnergroep uit met drie personen, en ook Stadermann Luiten Advocaten benoemt twee nieuwe partners. Verder heeft het bestuur van Van Diepen Van der Kroef Advocaten een nieuwe samenstelling en bij Bird & Bird gaat een kandidaat-notaris van De Brauw Blackstone Westbroek aan de slag als counsel.

Nysingh breidt zijn aantal partners vanaf 1 januari 2023 uit met het toetreden van Annechien Beijering-Beck (foto boven; links), Jessica de Roos en Eveline Schmitt-Hoogeterp tot de partnergroep. Beijering-Beck is sinds 2006 advocaat en sinds 2018 werkzaam bij Nysingh. Ze is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, waarbij haar belangstelling uitgaat naar toezicht en handhaving en vraagstukken over kwaliteit, zorginkoop en regulering. Ze werkt met name voor zorginstellingen, die zich richten op onder meer de gehandicapten-, ouderen- en jeugdzorg.

Jessica de Roos (foto boven; midden) werkt sinds 2012 bij Nysingh. Ze is advocaat sinds 2007 en specialist op het gebied van grondverwerving, pacht en het landelijk gebied. Ze staat onder andere overheden, landgoederen en (ver)pachters bij in kwesties die samenhangen met grondgebruik. De Roos heeft diverse overheden begeleid bij het opstellen en uitvoeren van grondverwervingsbeleid en grote aantallen onteigeningsprocedures gevoerd.

Eveline Schmitt-Hoogeterp (foto boven; rechts) is sinds 2013 advocaat en werkt sinds 2018 bij Nysingh. Schmitt-Hoogeterp is expert in het gezondheidsrecht en richt zich sinds de start van haar carrière op de zorgsector. Ze adviseert en procedeert voor zorginstellingen over onder meer de marktregulering in de zorg, het tuchtrecht en zorgverzekeringsrecht. Ook begeleidt Schmitt-Hoogeterp geregeld fusies en overnames van grote zorginstellingen.

Stadermann Luiten heeft Matthijs Stevens en Wouter Knoester benoemd tot partner. Stevens is sinds 2014 advocaat. Van 2014 tot 2019 bij Pels Rijcken, waarna hij de overstap maakte naar Stadermann Luiten. Stevens behandelt voor verzekeraars zaken op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, met een nadruk op beroeps-, bestuurders- en bedrijfsaansprakelijkheid. Ook behandelt hij dekkingsgeschillen en diverse andere (her)verzekeringszaken.

Wouter Knoester is in 2010 beëdigd tot advocaat, en de laatste vijf jaar van zijn carrière werkzaam bij Stadermann Luiten. De nadruk van zijn werkzaamheden ligt op het adviseren en procederen over zaken op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, tuchtrecht en dekkingsgeschillen.

Sinds 11 juni heeft het bestuur van Van Diepen Van der Kroef een nieuwe samenstelling. Het bestuur bestaat nu uit Martijn Bonefaas (foto links), Dirk Krab (foto rechts), Martin de Jong en Joes Blakborn. De twee eerstgenoemden zijn circa twintig jaar werkzaam bij het kantoor; De Jong en Blakborn achtereenvolgens ruim 26 en 17 jaar. Verder treedt Bonefaas op als bestuursvoorzitter, en neemt Krab – als enige kantoorbestuurder die geen advocaat is – de rol van chief financial officer op zich. Jacques de Wit en Erik-Jan van Bijleveld zijn in verband met periodieke roulatie teruggetreden als bestuurders.

Op 1 juni is kandidaat-notaris Olav Klaver als counsel gestart bij Bird & Bird. Klaver komt over van De Brauw, waarvoor hij ruim tien jaar werkte in Amsterdam en Londen. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en begeleidt cliënten bij onder andere complexe governance vraagstukken, overnames, (des)investeringen en ESG-standaarden. Klaver voegt zich bij de corporate en notariële praktijk van Bird & Bird, en zal tevens als lid van het internationale corporate team cliënten begeleiden bij grensoverschrijdende transacties en governance vraagstukken.

Met ingang van 1 juli versterkt Steven Jellinghaus het team van Pallas Advocaten. Jellinghaus is een arbeidsrechtadvocaat en een medezeggenschapspecialist, en afkomstig van De Voort advocaten mediators. Hij adviseert ondernemingsraden en wordt ingeschakeld bij governance- en medezeggenschapsvraagstukken, zowel in adviestrajecten als bij de gang naar de rechter. Naast zijn werk als advocaat, is Jellinghaus mediator en is hij als universitair docent verbonden aan de Tilburg University.

Arjen van de Belt is per 16 juni benoemd tot toegevoegd notaris bij Ploum. Van de Belt is sinds 2020 werkzaam bij het kantoor als kandidaat-notaris, waar hij cliënten met name adviseert en assisteert op het gebied van het nationale en internationale ondernemingsrecht. Daarnaast houdt hij zich bezig met notariële zekerheidsdocumentatie (pand- en hypotheekrechten) en de begeleiding van specifieke vastgoedtransacties.

Terug naar lijst