Advocaten van Oranje

Netherlands

Over Advocaten van Oranje

WAAROM HETEN WE EIGENLIJK ADVOCATENVANORANJE?

Dat heeft alles te maken met de echte Soldaat van Oranje: Erik Hazelhoff Roelfzema. Carel Erasmus raakte gefascineerd door het leven van deze verzetsheld, schrijver en vrijheidsstrijder. Zo groot is de bewondering, dat Carel hem in 2005 en 2007 opzocht op Hawaii, een documentaire over hem maakte, en een boek over hem schreef.

Onze waardes

Maar welke waardes van de echte Soldaat van Oranje hebben nu zo’n indruk gemaakt op ons? Waar herkennen we ons in, wat streven we na?

“Als je ergens in gelooft, dan moet je ervoor vechten. Altijd.”

Deze wijze woorden, die Erik Hazelhoff ooit van zijn grootvader leerde, waren voor hem de drijvende kracht achter zijn ontsnappingspogingen uit bezet Nederland en zijn strijd vanuit Engeland om Nederland te bevrijden. Als piloot, als geheim agent, als adjudant van Koningin Wilhelmina. Onze klanten komen niet voor niets bij ons. Omdat ook zij geloven in hun rechtvaardigheid.

“Nee is geen antwoord. Gewoon doorzetten”

De ontsnappingspogingen van de Soldaat van Oranje in 1940 en 1941 mislukten keer op keer. Maar hij gaf niet op. In de zomer van 1941 lukte het hem om per schip Engeland te bereiken. Te vaak accepteren mensen “nee” als antwoord. Wij bekijken na elke nee of er niet toch een “ja” van te maken is. Zo niet linksom, dan misschien wel rechtsom.

”Wees creatief met het vinden van oplossingen”

De wet geeft de kaders aan waarbinnen je dient te handelen. Maar soms moet je buiten die kaders denken. Misschien zijn er wel andere oplossingen die je tot je doel brengen. Niet alles is met een wetboek in de hand op te lossen. Erik Hazelhoff was een meester in het bedenken van creatieve oplossingen.

Deze werver heeft op dit moment geen vacatureplaatsingen. Ontdek onze 'Baan zoeken'-functie !