Gemeente Helmond

Werkgever
Gemeente Helmond

Helmond is in 2022 een duurzame, sociale en economisch vitale stad. Goed bereikbaar en aantrekkelijk om in te wonen en werken en met een cultureel aanbod voor jong en oud. Helmond is een stad in beweging. Er wonen mensen met een uiteenlopende achtergrond of overtuiging en dat is zeer waardevol. Met elkaar maken de mensen onze stad. Samen maken we als Gemeente Helmond het verschil door onze inwoners zelf aan zet te laten en daar waar nodig ondersteuning te bieden. Daarnaast hebben we onze bescheidenheid achter ons gelaten en zijn we trots op onze stad. En daar is alle reden voor!

De Gemeente Helmond ontwikkelt zich en zit boordevol ambitie. Dat moet ook. Want, ook al hebben we mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Bijvoorbeeld in hoe we met elkaar willen leven, wonen en werken en hoe we voor elkaar en voor onze stad zorgen.

Het is goed te bedenken wat voor organisatie we willen zijn. En wat dat van iedereen vraagt. Wat dat van jóú vraagt. Want Helmond ben jij! En over jou gaat dit verhaal. Het is niet meer van deze tijd dat overheden alles voor inwoners regelen. Dat is ook niet nodig, want mensen kunnen veel zelf. Natuurlijk hebben we soms te maken met regelgeving die we moeten handhaven, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Daarom overleggen we met inwoners, ondernemers en organisaties en werken we met ze samen. Dat betekent een manier van werken die daarop aansluit: van ‘nee, tenzij’,naar ‘ja, mits’.

Dit vraagt het volgende van ons allemaal:

We bouwen aan vertrouwen in mensen. Je werkt vanuit vertrouwen in elkaar. Je bent nieuwsgierig naar wat een inwoner, ondernemer of collega wil en gaat er vanuit dat de ander het goed bedoelt. Zo kom je samen tot goede ideeën en mooie plannen.

We presteren. Je kijkt eerst naar wat de ander nodig heeft. Pas dan kun je het resultaat bepalen én behalen. Dát is van buiten naar binnen werken. Daarvoor is het belangrijk om geïnteresseerd te luisteren naar anderen. En te luisteren naar hun ideeën om vervolgens te onderzoeken wat je ermee kunt. Zonder meteen te denken: ‘Ja, maar dat werkt tóch niet.’

We zijn niet bang om te veranderen. Je bent wendbaar en weerbaar. Wendbaar door jezelf en je rol aan te passen als de situatie daarom vraagt. De ene keer denk je met mensen mee, of breng je ze in contact met anderen. De andere keer handhaaf je een wet of hak je een knoop door. Daarbij ben je weerbaar door duidelijk te maken wat je te bieden hebt en aan te geven waar je grens ligt. En niet te vergeten: door weer op te staan wanneer je een keertje valt.

We zijn (vak)intelligente professionals. Je bent zelfbewust, altijd nieuwsgierig naar ontwikkelingen en past deze toe waar mogelijk. En je vraagt door, totdat je weet wat de behoefte van je klant écht is. Je houdt hierbij rekening met de verschillende belangen. Ook al is dat vaak best complex.

Op deze manier werken, betekent nogal wat. En begrijpelijk lukt dit niet altijd direct. Maar het gaat ons lukken als we met elkaar praten over wat dit betekent voor ons en ons werk. En vooral door het te doen! Jíj bent aan zet. Want Helmond, de stad van het doen, dat ben jij.

E-mail mij vacatures van deze recruiter
Ontvang per e-mail nieuwe vacatures op basis van deze zoekopdracht.

Wanneer u deze vacaturemelding maakt, sturen we u een selectie van opdrachten die overeenkomen met uw criteria. Onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid zijn van toepassing op deze dienst.

Andere marketingcommunicatie

We willen u graag per e-mail op de hoogte houden van vacatures en diensten van Juridische Banenbank.


In alle e-mails staat helemaal onderaan een koppeling waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden.