Altera Vastgoed

Werkgever
Altera Vastgoed
Historie

Wij zijn in 2000 opgericht door het samengaan van twee direct vastgoed portefeuilles van het pensioenfonds Hoogovens en de KLM pensioenfondsen.

Bij de start van Altera is gekozen voor een heldere opzet en structuur, zodat beleggers de voordelen van direct vastgoed behouden onder actief beheer van een solide en professionele organisatie.

Een van de onderscheidende kenmerken is de geïntegreerde structuur waarin zowel de vastgoedfondsen als de management organisatie zijn ondergebracht. Hierdoor ligt de focus van de management organisatie uitsluitend op de belangen van klanten. De structuur levert ook efficiency op: er is geen winstopslag en de kosten zijn laag. Mogelijke belangenconflicten worden vermeden omdat alleen via de sectorfondsen wordt belegd. De structuur onderstreept waar Altera voor staat: het dienen van de belangen van de aandeelhouders.

Sinds 2000 zijn we fors gegroeid door de komst van nieuwe aandeelhouders. In de loop van ons bestaan hebben wij naast pensioenfondsen en verzekeraars ook andere professionele beleggers, zoals vermogensfondsen, verwelkomd als aandeelhouder. Onze fondsen passen goed in het financiële raamwerk van verzekeraars (Solvency II) en pensioenfondsen (FTK) omdat wij geen structurele leverage (<10%) gebruiken.

In 2017 hebben wij de focus van onze strategie aangescherpt. Wij zijn actief in drie sectoren (wonen – winkelen – werken) in met name stedelijke gebieden in Nederland. Er zijn heldere criteria ten aanzien van de gewenste structuur van de portefeuilles en acquisities. Momenteel hebben wij meer dan 40 aandeelhouders. Wij staan open voor nieuwe aandeelhouders, inclusief buitenlandse institutionele beleggers. Onze fondsen zijn niet toegankelijk voor de particuliere markt.

Ultimo 2018 hebben wij ruim € 2,3 miljard aan assets onder beheer (verdeeld over de sectoren woningen, winkels en bedrijfsruimten). Wij verwachten verdere groei van onze portefeuilles in de komende jaren vanwege kapitaaltoezeggingen van aandeelhouders en oplevering van acquisities.

Beleggingsprofiel

Onze sectorfondsen hebben een core profiel: gericht op lage risico’s en hoge bezettingsgraad. Risico’s vanuit projectontwikkeling worden vermeden en wij maken geen gebruik van structurele leverage. Kenmerkend is onze focus op de kwaliteit van het vastgoed zelf; de woning, winkel of bedrijfspand moet voldoen aan onze hoge kwaliteit eisen zoals deze zijn vastgelegd in onze Programma’s van Eisen.

– Karakteristieken direct vastgoed

– Voordelen indirect vastgoed

– Focus op kwaliteit vastgoed

– Compliant aan best practises

– Lage kosten

– Duidelijk core profiel

– Geen leverage

– Geen projectontwikkeling

– Heldere governance

– Transparant & Meetbaar

– Maatschappelijk verantwoord

– Duurzaamheid & ESG

E-mail mij vacatures van deze recruiter
Ontvang per e-mail nieuwe vacatures op basis van deze zoekopdracht.

Wanneer u deze vacaturemelding maakt, sturen we u een selectie van opdrachten die overeenkomen met uw criteria. Onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid zijn van toepassing op deze dienst.

Andere marketingcommunicatie

We willen u graag per e-mail op de hoogte houden van vacatures en diensten van Juridische Banenbank.


In alle e-mails staat helemaal onderaan een koppeling waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden.