HVG Law

Werkgever
HVG Law

Over HVG Law

Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-)notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. Door onze strategische alliantie met EY Tax en onze innovatieve en oplossingsgerichte benadering zijn wij toonaangevend in de markt. HVG Law is actief op alle rechtsgebieden die voor ondernemingen relevant zijn. Wij opereren zowel op nationale als internationale schaal met kantoren in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en onze Legal Desks in de Verenigde Staten (New York, Chicago  en San Jose) en zijn onderdeel van het internationale EY Law netwerk.

Stagemogelijkheden

Als eind bachelor- of masterstudent (WO Rechten) kun je een student-stage komen lopen op één van de HVG Law kantoren. Als student-stagiair word je vanaf dag één als volwaardig teamlid betrokken bij alle vakinhoudelijke en sociale activiteiten. Je zult de advocaten en notarissen van HVG Law ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Je krijgt de kans te proeven aan de advocatuur of het notariaat, ervaren hoe multidisciplinaire teams samen werken en mee te werken aan interessante zaken.

Voorwaarden

Een stage duurt acht weken en is fulltime. Je kunt zelf aangeven naar welke periode, vestiging en rechtsgebied jouw voorkeur uitgaat. De stagevergoeding bedraagt € 750,- bruto per maand.

Belangstelling?

Bekijk onze algemene vacature onder Apply Now en solliciteer! Hier upload je je cv, een motivatiebrief, cijferlijsten en eventuele stagebeoordelingen. Wanneer wij voldoende aanknopingspunten zien, volgt een sollicitatiegesprek met leden van de student-stagecommissie. Bij een positieve uitkomst van dit gesprek krijg je een aanbod om stage te komen lopen.

HVG Law School

Training en vooruitgang staat voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis, dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen. Ons interne opleidingsprogramma de HVG Law School is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut en verzorgt (juridische) cursussen en trainingen. Zo ben je verzekerd van de meest actuele juridische vakkennis én krijg je de mogelijkheid vaardigheden te trainen die nauw aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Door onze strategische alliantie met EY Tax krijg je de mogelijkheid mee te doen aan (multidisciplinaire) internationaal georiënteerde trainingsprogramma’s.

Firmwide learnings

Ook in de zomermaanden wordt aandacht besteed aan learning & development. Elk jaar vinden in deze periode de firmwide learnings plaats: een week met aandacht voor zowel inhoudelijke als interpersoonlijke vaardigheden. Naast inhoudelijke trainingen waarbij onder meer aandacht is voor multidisciplinaire samenwerking, zijn er workshops gericht op soft skills, marketing en D&I. Daarnaast zijn er ook Fit4theJob-sessies: verbeteren van je vitaliteit en aandacht voor andere work-life, slaap en energiemanagement.

 

Tax & Law Days

Ieder jaar in januari vinden de Tax & Law Days plaats: een tweedaags learning event op locatie waarbij een bepaald thema centraal staat. Naast vakinhoudelijke workshops (Tax en Law), worden allerlei workshops gegeven die in het teken staan van het thema. Het thema in 2018 was ‘Quality time’ en het thema voor 2019 is ‘Experience Innovation’.

 

Internationale mogelijkheden

HVG Law maakt onderdeel uit van het wereldwijde EY Law netwerk. Dit netwerk bestaat uit meer dan 2100 hoog gekwalificeerde juridische professionals die actief zijn in meer dan 80 landen. Dat is een waanzinnig voordeel, want daardoor kunnen we extra service bieden. Maar het vraagt van onze mensen ook om bedrevenheid in project- en accountmanagement, want veel projecten pakken we multidisciplinair op.

Na het afronden van de beroepsopleiding bestaat de mogelijkheid om voor vier maanden of langer op onze Dutch desk in New York te werken als onderdeel van ons rotator-programma. Een fantastische kans om voor korte of langere tijd in New York te wonen én te werken.

‘Direct veel verantwoordelijkheid én vrijheid’

Jeannet van Vleuten (28)
Bij HVG Law sinds 2015
Advocaat Arbeidsrecht
Master: Arbeidsrecht (Amsterdam)

‘Jaarlijks organiseert HVG Law voor een groep van twaalf studenten een masterclass naar New York. Drie jaar geleden was ik een van de geselecteerde studenten. In New York werkten we vijf dagen non-stop met elkaar aan een casus gebaseerd op de dagelijkse praktijk. Een goede manier om met het kantoor kennis te maken. Na de masterclass kreeg ik de vraag of ik in Rotterdam aan de slag wilde. Daarover hoefde ik niet lang na te denken. HVG Law had op mij een indruk achtergelaten van een kantoor waarbij je direct veel verantwoordelijkheid krijgt, én de vrijheid om op jouw manier een project of zaak met de juiste begeleiding op te pakken. Een kantoor dat bij mij past.’

‘Al snel ben je betrokken bij het hele plaatje’

‘Als advocaat-stagiaire werk ik dagelijks aan verschillende zaken. Van ontslagprocedures en cao-onderzoeken, tot grote reorganisaties en transacties. Bij HVG Law word je als advocaat-stagiaire van begin tot eind bij een zaak betrokken. Hierdoor krijg ik veel te zien en kan ik mij steeds verder ontwikkelen. Omdat HVG Law vooral werkgevers bijstaat, houd ik mij ook veel bezig met strategische (beleids)beslissingen achter de juridische vraag. Waarom maakt een bedrijf een bepaalde keuze? Wat zijn de scenario’s, kansen en risico’s, en wat past bij het bedrijf? Zo doe ik veel ervaring op met het leren en begrijpen van ingewikkelde ondernemersvraagstukken. Dit geeft mij veel voldoening en helpt mij een goede trusted advisor te zijn.’

‘Als advocaat-stagiaire je kansen benutten’

‘Ik ben ambitieus: ik wil het beste uit mijn carrière halen. HVG Law daagt mij uit en laat mij geregeld gecontroleerd in het diepe springen. Zelfstandig contact met de cliënt had ik al heel snel. Ook het geven van seminars en presentaties, of het schrijven van publicaties, zijn onderdeel van mijn dagelijkse praktijk. Als advocaat-stagiaire krijg ik dit soort kansen en die grijp ik met beide handen aan.’

 

Wil jij ook kennis maken met HVG Law?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij bieden aan studenten, starters en ervaren professionals?

Neem dan contact op met onze recruiter:

Kantoor Amsterdam:
Antonio Vivaldistraat 150
1083 HP Amsterdam
Postbus 7925
1008 AC Amsterdam

Tel.: +31 88 407 04 44

 

E-mail mij vacatures van deze recruiter
Ontvang per e-mail nieuwe vacatures op basis van deze zoekopdracht.

Wanneer u deze vacaturemelding maakt, sturen we u een selectie van opdrachten die overeenkomen met uw criteria. Onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid zijn van toepassing op deze dienst.

Andere marketingcommunicatie

We willen u graag per e-mail op de hoogte houden van vacatures en diensten van Juridische Banenbank.


In alle e-mails staat helemaal onderaan een koppeling waarmee u zich te allen tijde kunt afmelden.