Senior Legal Counsel

Locatie
Leiden (Stad), Zuid-Holland
Salaris
Tussen € 3.746,- en € 5.826,-
Geplaatst
dinsdag 8 juni 2021
Sluit
zondag 4 juli 2021
Praktijkgebieden
Algemeen, Verbintenissenrecht
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime

Het ‘knowledge transfer office’ (genaamd ‘LURIS’) van de Universiteit Leiden is op zoek naar een

Senior Legal Counsel

Werkzaamheden

Wij supporten wetenschappers in hun ambitie om  kennis uit academisch onderzoek daadwerkelijk toepasbaar te maken voor de maatschappij. Het juridisch team ondersteunt onderzoekers bij allerlei soorten onderzoekscontracten, samenwerkingen met het bedrijfsleven, we denken mee als er uitvindingen zijn gedaan en hoe die beschermd kunnen worden. We adviseren over het oprichten van een spin-off bedrijf of onderhandelen over licentiecontracten en royalty-afspraken.

Dit speelt zich af in een inspirerende omgeving: we zijn betrokken bij allerlei wetenschappelijk onderzoek, van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tot artificial intelligence, van E-Health tot toepassingen in de social sciences. Als jurist vervul je een belangrijke rol in het begeleiden van onderzoekers in hun contractuele relaties met andere universiteiten of medische centra, met bedrijven of overheden die onderzoek financieren, op een nationaal en internationaal speelveld.

  • Je beoordeelt overeenkomsten die betrekking hebben op het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en kennisexploitatie, tussen de Universiteit Leiden en bedrijven, instellingen en subsidiegevers. Je stelt overeenkomsten op, adviseert daarover aan betrokken onderzoekers en voert zelfstandig of samen met business developers onderhandelingen;
  • Je geeft juridisch advies aan onderzoekers op het gebied van onderzoekssamenwerkingen, bescherming van intellectueel eigendom, het oprichten van spin-off bedrijven, licentiecontracten;
  • Je signaleert veranderingen in wet- en regelgeving en denkt mee over de praktische implementatie daarvan op jouw werkgebied.

Profiel

  • Afgeronde academische opleiding Nederlands Recht met gedegen kennis op het gebied van verbintenissenrecht;
  • Kennis op het gebied van intellectueel eigendom en gezondheidsrecht strekt tot aanbeveling;
  • Tenminste vier jaar ervaring als jurist bij een onderzoeksinstelling, in het bedrijfsleven of als advocaat; ook juristen met meer jaren ervaring worden uitdrukkelijk gevraagd te reageren;
  • Ervaring met het opstellen en beoordelen van overeenkomsten over publiek-private samenwerking in R&D strekt tot aanbeveling;
  • Interesse in wetenschap en affiniteit met werken in een academische omgeving;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels;
  • Pragmatische en consciëntieuze wijze van werken;
  • Flexibel en initiatiefrijk, pro-actieve houding, de wil om dingen gedaan te krijgen;
  • Bestand tegen hectiek en werkdruk in piektijden;
  • Humor en enthousiasme.

Beschrijving organisatie
Je komt te werken in het Legal Team van LURIS, het 'knowledge transfer offfice', dat recent is gesplitst in een onderdeel voor de Universiteit en een onderdeel voor het LUMC. Deze vacature is voor het onderdeel Universiteit. In de praktijk bestaat er nog steeds een nauwe samenwerking tussen de juristen van beide onderdelen (ca 8 FTE in totaal). Ook is er veel afstemming met de ‘business developers’ van LURIS, die met hun technisch-inhoudelijke kennis en kennis van de markt, wetenschappers adviseren.  
Wij bieden
Een aanstelling in tijdelijke dienst bij de Universiteit Leiden voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 3.746,- (schaal 11) en maximaal € 5.826,-bruto per maand (schaal 12 CAO Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime aanstelling. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), uitstekende opleidingsfaciliteiten en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Renate Ridderhof, hoofd van Legal LURIS, tel. 06 45453239 of r.m.ridderhof@luris.nl.

Solliciteren
Je kunt uitsluitend solliciteren via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de solliciteren button bovenaan de sollicitatiepagina. Sollicitaties kunnen tot en met 4 juli 2021  ingezonden worden.

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen