Senior Juridisch Adviseur Uitbesteding

Werver
Achmea
Locatie
Tilburg (Gemeente), Noord-Brabant
Salaris
€3993 - €5557
Geplaatst
vrijdag 6 mei 2022
Sluit
dinsdag 31 mei 2022
Contact
Mevr. Samantha Aalpol
Functie titel
Advocaat, Bedrijfsjurist, Jurist
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime, Parttime

Heb je ruime ervaring als advocaat en wil je jouw opgedane kennis en ervaring vanuit de advocatuur inzetten om de rechtsbijstandverzekering betaalbaar te houden? Dan hebben wij bij Achmea een mooie functie voor jou waarin jij kan bijdragen aan de organisatie en de organisatie jou in staat stelt een gezonde werk-privé balans te hebben.  

Wat ga je doen?  

  • Je implementeert het data-gedreven uitbesteden van dossiers aan zelfgekozen rechtshulpverleners. Dit is één van jouw belangrijkste taken. Je werkt via de Agile methode. Als je nog niet bekend bent met deze methode, dan leer je dit vanzelf.
  • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening in de maatwerkstroom en houdt grip op de schadelast in deze stroom.Daarom bewaak van de kwaliteit van het werk van je collega’s en zorg je ervoor dat nieuwe collega’s op de juiste manier worden ingewerkt, bijvoorbeeld door middel van coaching of het schrijven van heldere werkinstructies.
  • Binnen de van toepassing zijnde polisvoorwaarden belsuit jij over de definitieve oplossingsrichting voor onze verzekerden.
  • Je houdt grip op de voortgang van de zaak en voert kwaliteitsbewaking uit. Het is daarbij van belang dat je grip houdt op de kosten en voortdurend de redelijke kans van slagen bewaakt. Daarom voer je ook kwaliteitscontroles op de dossiers die zijn uitbesteed aan zelfgekozen rechtshulpverleners.
  • Je draagt proactief bij aan de continue verbetercyclus, je hebt een signaalfunctie ten aanzien van beleid en de dienstverlening van Stichting Achmea Rechtsbijstand. Zo signaleer je onder andere kansen en knelpunten richting team Inkoop & Relatiemanagement. Waar wenselijk doe je voorstellen voor het verbeteren van beleid.
  • Je volgt proactief de kennis en ontwikkeling binnen de advocatuur en deelt dit met de afdeling en Stichting Achmea Rechtsbijstand.
  • Je stelt samen met teammanagement van de afdeling Inkoop en Uitbesteding kwaliteitskaders en KPI’s voor de maatwerkstroom vast en je bent verantwoordelijk voor de realisatie daarvan.
  • Het behandelen van klachten van onze verzekerden valt ook binnen jouw takenpakket. Dit houdt in dat je reguliere inhoudelijke klachten behandeld.

JOUW AFDELING

Stichting Achmea Rechtsbijstand

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) is de grootste juridische dienstverlener van Nederland die de rechtshulp verzorgt voor Achmea labels Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis. We helpen jaarlijks 150.000 particuliere en zakelijke klanten die via hun rechtsbijstandverzekering een conflict willen oplossen. We hebben ruim 500 ervaren en goed opgeleide juristen, die thuis zijn in vrijwel alle soorten geschillen en rechtsgebieden. We werken vanuit vier regiokantoren. 
 
Je komt te werken op de afdeling Inkoop en Uitbesteding in Tilburg. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de inkoop en het beheer van externe rechtshulp voor rechtsbijstand verzekerden van Achmea. Je komt te werken in een dynamisch omgeving met ondernemende, oplossingsgerichte professionals. De collega’s in je team werken nauw samen; snel en direct schakelen is vanzelfsprekend. Een werkmentaliteit met een open en directe feedbackcultuur en transparante communicatie is van belang. Hier verwachten we van jou een belangrijke bijdrage aan. 
 
We maken gebruik van een netwerk van advocaten en verkeer- en letselschadebureaus. Daarnaast besteden wij zaken uit aan “voorkeursadvocaten” van verzekerden waarmee geen structurele contractuele relatie bestaat. De belangen zijn groot, jaarlijks besteedt SAR duizenden dossiers uit aan externe advocaten. 
 
JOUW ACHTERGROND

Wat jou uniek maakt als Senior Juridisch Adviseur Uitbesteding

  • Een afgeronde wo rechten opleiding en afgeronde beroepsopleiding van de Orde van Advocaten en hebt bij voorkeur een goede kennis van verzekeringsrecht, burgerlijk procesrecht en contractenrecht.  
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de commerciële advocatuur als advocaat.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden: je kunt goed overtuigen en onderhandelen maar ook goed inleven met de klant.
  • Je kan uit veel informatie/data gemakkelijk tot de kern komen, je daagt jezelf en de organisatie uit om te verbeteren. 
  • Je kan goed samenwerken: je helpt je collega’s en geeft feedback maar bent ook in staat zelf hulp te vragen. Je deelt jouw kennis graag.

DIT IS ACHMEA

Wat wij bieden

  • Bij Achmea is een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!  
  • Een functie bij Achmea betekent dan ook een functie bij de favoriete werkgever in verzekeringsland, volgens Intermediair. Dat merk je aan de ongedwongen sfeer. De ruimte die je krijgt om te sparren met collega’s. De wil om altijd beter te worden.  
  • Naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof. Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt. 
  • Uitstekende pensioenregeling met als uitgangspunt het fiscale maximum, met een lage eigen bijdrage van 3,25%.
  • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets. 
  • Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van € 250,- bruto per jaar. 
  • Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.

Deze functie betreft een gewijzigd takenpakket op deze afdeling. Na 4 maanden wordt gekeken of dit het gewenste effect heeft. Daarna kan, indien nodig, het takenpakket op enkele aspecten iets aangepast worden.

Interesse?

Reageren op deze vacature kan via de "solliciteren button".
Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Samantha Aalpol (recruiter bij Achmea) samantha.aalpol@achmea.nl

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen