Legal Counsel Privacy & Data Management

Locatie
Amsterdam (Stad), Noord-Holland
Salaris
minimaal € 4.000,- en maximaal € 5.900,- bruto
Geplaatst
dinsdag 21 juni 2022
Sluit
maandag 22 augustus 2022
Opleidingsniveau
WO
Aanstelling
Fulltime, In overleg, Parttime

Functieomschrijving

Een uitdagende vervolgstap voor een gedreven (privacy) jurist die de overstap wil maken naar een organisatie met maatschappelijke impact. Heb je interesse? Reageer dan direct!

Wil je aan de slag met de integriteit van de financiële sector, de juridische bedrijfsvoering van een toezichthouder  en het toepassen van juridische kennis op onder meer het gebied van de privacywetgeving (AVG) en informatiebeveiliging. Dan is deze vacature interessant voor jou! 

Binnen de afdeling JZ houdt het team Boetes & Bedrijfsvoering zich zowel bezig met het onafhankelijk adviseren van het bestuur van de AFM over het opleggen van bestuurlijke boetes als met de advisering over de juridische bedrijfsvoering van de AFM. Het team is op zoek naar een ervaren jurist met een focus op de AVG, informatiebeveiliging.

AFM is de gedragstoezichthouder op de financiële markten. Indirect heb jij daar als jurist privacy en data management ook impact op. De wereld om ons heen verandert constant door alle technologische ontwikkelingen en innovaties. De financiële sector digitaliseert en beschikt over een grote hoeveelheid data. Deze data bieden voor de toezichthouder nieuwe inzichten in de markt en dragen bij aan het effectief en risico gestuurd toezicht van de AFM. Als jurist privacy & Data Management treed je op als een trusted advisor en adviseer je de organisatie over allerlei soorten vraagstukken uit de verschillende toezichtsgebieden die de onderwerpen privacy en data beveiliging kunnen raken. Jij werkt samen met álle afdelingen van de AFM om de privacybescherming te integreren in de bedrijfsvoering én het toezicht.

Meer specifiek bestaan je werkzaamheden o.a. uit:

  • Je ondersteunt de verantwoordelijke afdelingen binnen de AFM bij het opzetten en implementeren van privacy beleid en maatregelen.
  • Je adviseert aan alle niveaus binnen de AFM, zowel aan het bestuur als alle (toezicht)afdelingen over en privacy en data gerelateerde onderwerpen.
  • Je maakt samen met collega’s uit de verschillende afdelingen beleid op het gebied van privacy en data en draagt bij aan implementatie en onderhoud van beleid.
  • Je draagt het privacy beleid uit en levert een bijdrage aan kennisdeling met collega’s over de AVG en privacy beleid.
  • Je onderhoudt contacten met advocaten en collega-toezichthouders.

Functie-eisen
Je bent een hands-on medewerker die initiatief neemt, zich verantwoordelijk voelt en flexibel is. Je bent nieuwsgierig en wordt enthousiast van de mogelijkheid om je (snel) te verdiepen in complexe vraagstukken op het gebied van onder meer privacywetgevingen informatiebeveiliging.. Verder voldoe je aan de volgende eisen en beschik je over de volgende eigenschappen:

  • Afgeronde juridische master opleiding (WO).
  • Minimaal vier jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in de advocatuur, bedrijfsleven of bij een andere toezichthouder.
  • Kennis en ervaring met privacywetgeving.
  • Affiniteit met het bestuursrecht, financieel en/of informatiebeveiliging is een pre.
  • Je bent zorgvuldig en analytisch.
  • Je bent pragmatisch en in staat veel ballen in de lucht te houden;
  • Je bent in staat om een concrete vertaalslag te maken van de juridische materie naar de dagelijkse praktijk.

Arbeidsvoorwaarden
Het kapitaal van de AFM? Dat zijn onze medewerkers, zonder twijfel. Daarom krijgt iedere collega de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot een nóg betere professional. En omdat wij vinden dat privé en werk goed in balans moeten zijn, bieden we je flexibiliteit om zelf je 36-urige werkweek in te richten.
Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast krijg je van ons een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bestaande uit onder andere:

  • Het salaris bedraagt minimaal € 4.000,- en maximaal € 5.900,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een bruto maandelijkse vergoeding van 5,6%.
  • Een 13e maand en 8,59% vakantietoeslag.
  • In verband met COVID-19 geldt op dit moment een aangepaste regeling voor woon-werkverkeer. Reiskosten woon-werkverkeer zullen vergoed worden op declaratiebasis volgens het geldende beleid voor kilometervergoeding en volgens werkelijk gemaakte OV kosten, op basis van reizen in 2e klasse. Door onze locatie in het centrum van Amsterdam, zijn de parkeermogelijkheden beperkt.
  • Een bijdrage voor een abonnement bij een sportschool die is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland (BFNL).

Contactinfo
Het begint bij jouw klik op onderstaande sollicitatiebutton. Vertel ons waarom jij bij ons past (of wij bij jou), waarom jij de persoon voor deze functie bent en voeg je CV bij.
 
Voor meer informatie neem je contact op met Mardina Smayel (Manager Juridische Zaken) op telefoonnummer 06-21933151 of Bouke van Lotringen (Senior Corporate Recruiter) via bouke.van.lotringen@afm.nl of op telefoonnummer 06-50155974. 

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen