Gevorderd Advocaat (stagiaire) / Legal counsel financial regulatory

Locatie
Arnhem (Stad), Gelderland
Geplaatst
maandag 20 juni 2022
Sluit
vrijdag 19 augustus 2022
Opleidingsniveau
WO

Wat ga je doen?
Als advocaat Banking & Finance bij Dirkzwager werk je in een brede financieelrechtelijke advies- en procespraktijk. Je adviseert voornamelijk op het gebied van toezicht en compliance. Daarnaast begeleid je vergunningaanvragen en adviseer en procedeer je over de zorgplicht bij diverse financiële producten. Jouw cliënten zijn verzekeraars, banken, beleggingsondernemingen, financieel dienstverleners, MKB (+) ondernemingen en semi-publieke instellingen.

Je werkdagen zijn zeer afwisselend. Het ene moment ben je bezig met het uitwerken van een advies, het andere moment werk je aan een processtuk of bereid je een seminar voor dat je samen met een collega geeft aan een groep (potentiële) cliënten. Ook schrijf je actuele blogs en publiceer je over financieel-rechtelijke onderwerpen.

Het team
Je gaat werken bij het team Banking & Finance op onze Arnhemse vestiging. Dit jonge, hechte team van vijf advocaten en een werkstudent is de afgelopen tijd succesvol gegroeid en staat onder leiding van Chantal van den Borne en Rob van Houts.

Het team maakt deel uit van de sectie Ondernemingsrecht. Op deze sectie werken 27 advocaten en (kandidaat-) notarissen, juridisch medewerkers, 21 fiscalisten en het secretariaat. De sectie houdt zich bezig met alle facetten van het ondernemingsrecht: van procesrecht tot (internationaal) contractenrecht, van overnames en fusies tot financieel recht en fiscaal recht.

Wie ben jij?
Jij bent een ondernemende gevorderd advocaat-stagiair(e) of advocaat-medewerker met 3-5 jaar relevante werkervaring. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met adviseren en/of procederen op het gebied van financieel recht. Het contact met cliënten gaat je goed af en je draait je hand niet om voor het geven van een lezing of workshop. Daarnaast:  

  • Werk je zelfstandig, ben je proactief en kan je ook goed in teamverband samenwerken.
  • Lever je graag een actieve bijdrage aan kennisontwikkeling door mee te schrijven aan publicaties, zowel op onze website als in vakbladen.
  • Is mondelinge en schriftelijke communicatie in het Engels voor jou geen probleem.

Wat bieden we je?
Een uitdagende werkomgeving waar je op hoog niveau nauw samenwerkt met collega’s en cliënten. De sfeer binnen de sectie en het team is positief en collegiaal; je krijgt de kans om mee te bouwen aan de groei van het team. Daarnaast bieden we je: 

  • Veel verantwoordelijkheid: je mag snel meewerken aan mooie en complexe zaken.
  • Betrokken partners en een open cultuur waarin je goed wordt begeleid en wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.
  • De ruimte om te ontdekken welk profiel bij je past en zelf richting te geven aan je carrière.
  • Veel opleidings- en trainingsfaciliteiten.
  • Collega’s die ook buiten werktijd gezellige dingen met elkaar doen.
  • Leuke events, zoals de wekelijkse vrijdagmiddagborrel, sectie-etentjes, bbq’s, weekendjes weg en een jaarlijkse skitrip.
  • Een goede balans tussen werk en privé. Er wordt bij Dirkzwager zeker hard gewerkt, maar dat staat een gezond sociaal leven niet in de weg.
  • Een winstdelingsregeling, want we presteren als team.
  • Een laptop, telefoon en een vergoeding om een thuiswerkplek in te richten.
  • De mogelijkheid om mee te praten over de toekomst van Dirkzwager.

Meer weten over de inhoud van deze functie?
​Neem contact op met Chantal van den Borne of Rob van Houts. Je bereikt hen op telefoonnummer 088 – 242 41 00.

Heb je interesse in deze vacature?
Klik op de 'Solliciteerbutton' hieronder om te solliciteren! 

Soortgelijke banen

Soortgelijke banen