Junior Adviseur Intake & Advies

SRK Rechtsbijstand verzorgt de rechtshulp voor de verzekerden van zes gerenommeerde Nederlandse verzekeraars. SRK Rechtsbijstand doet dit geheel onafhankelijk en is met 320 juristen, waaronder ca. 70 advocaten, één van de grootste aanbieders van juridische diensten in Nederland. Kwaliteit in de dienstverlening, juridische deskundigheid, klantfocus en goede communicatie zijn hierbij onze drijfveren. SRK Rechtsbijstand laat zich kenmerken als een organisatie met een collegiale en open werksfeer waar de klant centraal staat. Onze kernwaarden zijn verantwoordelijk, pro-actief, passie en duidelijk.
 

SRK Rechtsbijstand zoekt een:


 

Junior Adviseur Intake & Advies

Voor het Legal Service Center

(Minimaal 32 uur per week)Klant als uitgangspunt. Wij als aanspreekpunt
Bij het Legal Service Center (LSC) vindt het eerste contact plaats tussen onze klanten en SRK. Hier komen de vragen voor juridisch advies en ondersteuning telefonisch en per e-mail binnen. Het LSC toetst of de vraag van de klant onder hun rechtsbijstandspolis valt en of er juridische ondersteuning kan worden verleend. In een aantal situaties kan ook een eerste juridisch advies worden gegeven. Ons doel is de klanten goed en snel te informeren over de dekking op hun polis en hun juridische positie. Wanneer er sprake van dekking is, dragen wij er zorg voor dat één van onze juristen de zaak in behandeling neemt. Wanneer er geen dekking is, geven wij de klant altijd een kort en praktisch advies mee.

Onze aanpak zorgt ervoor dat de klant vanaf het eerste contactmoment ervaart dat hij bij SRK in goede handen is.

Als Junior Adviseur Intake & Advies:

 • Verwerk je op een mensgerichte, empathische en effectieve wijze nieuwe meldingen en klantvragen die telefonisch en schriftelijk bij srk binnen komen. Dit doe je onder begeleiding van een (senior) adviseur intake & advies;
 • Behandel je je klantvragen en beoordeel je nieuwe meldingen op polisdekking; indien er dekking is;
 • Wordt het dossier overgedragen aan een jurist of advocaat die het dossier in behandeling neemt;
 • Geef je, waar mogelijk, een eerste advies aan de klant die kort en praktisch advies van aard is;
 • Wordt het dossier overgedragen aan een jurist of advocaat die het dossier in behandeling neemt;
 • Verdeel je dossiers, zodat deze daarna op dekking worden beoordeeld;
 • Analyseer je en stel je de gewenste behandelwijze voor de klant op conform de geldende polisvoorwaarden en het srk-beleid.


Als Junior Adviseur Intake & Advies beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding wo Recht of hbo Rechten;
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Goede sociale vaardigheden, je werkt nauwkeurig en je bent klantgericht: je hebt oog voor de klant en hart voor de zaak;
 • Analytisch vermogen, je maakt een goede belangenafweging van de dossiers die je beoordeelt waarbij kwaliteit voorop staat;
 • Gezonde nieuwsgierigheid en passie om je kennis binnen het vakgebied verder op te bouwen en je te blijven ontwikkelen.


De kernwaarden van SRK – verantwoordelijk, duidelijk, proactief en passie – spreken je aan en draag je vol overtuiging uit. Daarnaast zijn de kerncompetenties klantgericht, samenwerken, aanpassingsvermogen en integriteit voor jou een vanzelfsprekendheid.

Wat bieden wij?
SRK is een organisatie in beweging, met een collegiale en informele sfeer en met als kenmerk een dynamische dienstverlening. Als je wilt kun je iedere dag op een andere werkplek inloggen. Naast een marktconform salaris kent SRK Rechtsbijstand uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering, vaste 13e maand, 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling. Binnen de fiscale ruimte (WKR) bieden we daarnaast mogelijkheden om een fiets of bijvoorbeeld laptop te kopen.

Sollicitatie en informatie vacature Junior Adviseur Intake & Advies
Ben je geïnteresseerd in deze functie, laat dan je cv en motivatie achter op onze sollicitatiepagina t.a.v. afdeling HRM.

Een pre-employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wendy de Swart, HR Adviseur, via telefoonnummer 079-3303127.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat-medewerker, Dienstverlening algemeen