Beleidsuitvoerder Kabinet en Openbaar Bestuur

Beleidsuitvoerder Kabinet en Openbaar Bestuur
36 uur | Zwolle


Werken voor de nieuwe Commissaris van de Koning in Overijssel? Breng je jouw kennis en kunde, inzet, enthousiasme en teamspirit met je mee naar deze boeiende en leerzame plek in de provinciale organisatie?

Dan zijn we op zoek naar jou! We vragen een aantal jaren ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving waar je hebt leren schrijven, analyseren en adviseren. We vragen ook dat je een goed gevoel voor verhoudingen hebt ontwikkeld. Je komt terecht in het team Kabinet waar je samen met 8 collegas de Commissaris van de Koning ondersteunt bij de uitvoering en verantwoording van zijn Rijkstaken. We hebben een hecht team, met een dienstverlenende instelling en een grote mate van onderlinge collegialiteit. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

  • Bijdragen aan het krachtig neerzetten van de provincie en Overijsselse opvattingen en belangen door effectieve benutting vanuit de rol van de commissaris binnen het openbaar bestuur;
  • Adviseren over bestuurlijke kwesties waar de commissaris bij betrokken wordt;
  • Bijdragen aan de inhoudelijke voorbereiding van overleggen waarin de Commissaris van de Koning participeert (Kring van CdKs, overleggen met BZK);
  • Participeren in diverse (regionale) overleggen namens de commissaris of het provinciebestuur;
  • Behandelen van verzoeken en klachten die vanuit de Ombudsfunctie van de CdK worden gesteld;
  • Bijdragen aan eenheidsbrede beleidsontwikkeling op het gebied van het openbaar bestuur;
  • Gesprekspartner zijn voor collegas als het gaat om politiek-bestuurlijk gevoelige interbestuurlijke kwesties;

Voor ongeveer de helft van de fte word je ingezet voor het nieuwe cluster Integere Overheid, onderdeel van de Eenheid Bestuurs -en Concernzaken en beleidsmatig verantwoordelijk voor het tegengaan van ondermijning, de uitvoering van de Wet Bibob en het programma Weerbare Overheid.

Wat breng jij mee?
Wij vragen een kandidaat met een opleiding op academisch niveau, bij voorkeur een jurist met een sterke bestuurlijke oriëntatie of een bestuurskundige met juridische kennis. Meerdere jaren ervaring in of met een ambtelijke of politieke organisatie op het terrein openbaar bestuur is eveneens vereist.
Je bent een generalist en hebt een breed inzicht in actuele maatschappelijke vraagstukken. Je voelt je thuis in de wereld van het openbaar bestuur. Je bent goed in staat over het voetlicht te brengen welke rol de provincie heeft of zou moeten vervullen en welke bijdrage de commissaris vanuit zijn verschillende rollen daaraan kan hebben. Je beschikt over strategische denkkracht in combinatie met realisatiekracht van opgaven in projecten en programmas. Jouw analytisch vermogen is sterk ontwikkeld. Je communiceert met gemak en bent in staat anderen aan je te binden. Je neemt als vanzelfsprekend het initiatief en staat stevig in je schoenen. Je onderhoudt een extern netwerk.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3.287,60 en maximaal 4.696,60 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collegas werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken.

Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Samen met je collegas ben je de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel.
De provincie Overijssel is een toonaangevende overheidsorganisatie met een volledig digitale beleidscyclus en een modern arbeidsvoorwaardenbeleid. Het provinciehuis is ingericht op basis van het Nieuwe Werken. Bij Bestuurs- en concernzaken bied je ondersteuning aan het bestuur en de Commissaris van de Koning, zodat zij op basis van goede en leesbare stukken hun besluiten nemen en rijkstaken uitvoeren. Samen met collegas van andere eenheden zorg je voor een duidelijk profiel van de provincie naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure, dit vindt plaats tussen het tweede en derde gesprek. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.
Voor vragen over de vacature en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Je kunt solliciteren t/m 20 augustus 2018 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Beleidsuitvoerder Kabinet en Openbaar Bestuur Vacature Zwolle, Beleidsuitvoerder, Kabinet, Openbaar Bestuur, Gemeente, Juridisch, Jurist


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Jurist, Overheid