Legal Counsel & Compliance Officer

Beschrijving rol

Altijd al willen werken in een snelgroeiend bedrijf? Word je warm van juridische onderwerpen in de breedte en privacyrecht in het bijzonder? Wil je werken in een jong en dynamisch team? Ben je een goed opgeleide professional? Ben je zowel heel nauwgezet als inventief en flexibel? Heb je natuurlijke autoriteit? En wil je onderdeel zijn van een van de meest besproken scale-ups van dit moment? Dan is werken bij ZIVVER als Legal Counsel echt iets voor jou!

Als Legal Counsel ben je verantwoordelijk voor alle juridische vraagstukken van ZIVVER. Je bent sparring partner van de directie en het MT. Je rapporteert rechtstreeks aan één van de directors, die zelf ook een juridische achtergrond heeft. Je werkt bijvoorbeeld aan vragen op het gebied van vennootschapsrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheid en de bescherming van persoonsgegevens. Je houdt je onder andere bezig met het opstellen, uitonderhandelen en aanpassen van arbeidsovereenkomsten, licentieovereenkomsten, partnerovereenkomsten en verwerkersovereenkomsten. In voorkomende gevallen stuur je de externe notaris en externe advocaten en juridisch adviseurs aan.

Je bent ook verantwoordelijk voor Compliance vraagstukken. Je signaleert wijzigingen in voor ons relevante wet- en regelgeving en adviseert het MT over te nemen acties. Je traint medewerkers op naleving en stelt de benodigde policies op. In samenwerking met de (externe) Functionaris Gegevensbescherming onderhoud je contact met de Autoriteit Persoonsgegevens, de Autoriteit Consument en Markt, hun Europese equivalenten en andere toezichthouders.


Over ZIVVER

Datalekken vormen een bedreiging voor elke organisatie. Als gevoelige informatie in verkeerde handen valt, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Imagoschade, een slechtere concurrentiepositie en hoge boetes liggen op de loer. ZIVVER biedt een unieke oplossing voor het verzenden van privacygevoelige informatie. Door onze Triple Safe aanpak garanderen we naast 100% informatieveiligheid, gebruiksvriendelijkheid en eigen regie. Niemand kan bij de informatiestromen van onze klanten, ook hackers niet.

Onze missie: “To make secure communication simple”. En dat doen we met een sterk product. Met ZIVVER kun je op elk apparaat blijven werken. De datalekbescherming van ZIVVER is ontworpen om informatiestromen te beschermen tegen menselijke fouten, nog altijd de meest voorkomende oorzaak van datalekken. Door hierop te anticiperen en organisaties inzicht te geven hoe hun privacygevoelige informatie wordt gedeeld, bieden we een praktische tool die datalekken voorkomt en risico’s beheerst.

Vanuit Amsterdam werken we met een snel groeiend team van nu ongeveer 40 mensen in een dynamische scale-up omgeving van een bedrijf in een wereldwijde markt die, gedreven door publieke opinie en wetgeving, in een enorme stroomversnelling raakt. Wij zijn nieuwsgierig en ambitieus. Wij omarmen technologie, helemaal als het kan bijdragen aan ons leven. Besluiten nemen we, gedreven door onze missie, op basis van feiten. Vanuit verschillende achtergronden en uiteenlopende disciplines werken we naar één gemeenschappelijk doel: to make secure communication simple.

In 2016 was ZIVVER winnaar van de IIR Nationale Privacy Innovatie Award, winnaar van de STZ Innovation Challenge, finalist van Sprout Challenger50 en runner-up van ‘Get in the Ring’. Verder waren we genomineerd voor de Computable Awards 2017 en de LOEY Talent Award 2017. Begin 2017 konden wij henQ Capital verwelkomen als investeerder. Op dit moment is onze Series-A investeringsronde in een afrondende fase. Er ligt een mooie toekomst voor ons open!


Gezocht profiel

Jij hebt een universitaire masteropleiding Rechten die je combineert met minstens vijf jaar relevante werkervaring. Je valt op doordat je heel makkelijk je weg vindt in verschillende juridische gebieden. Je bent extreem goed in de Nederlandse en Engelse taal in spraak en geschrift. Goede beheersing van de Duitse of Franse taal is een pré. Je hebt overwicht, werkt precies en bent oplossingsgericht. Je krijgt dingen voor elkaar. Steeds weer!

ZIVVER is een SaaS company met grote groeipotentie, gespecialiseerd in dé onderwerpen van dit moment: cyber security en de bescherming van gevoelige persoonsgegevens. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam.


Wat wij bieden

  • Een centrale en essentiële rol in directe samenwerking met directie en MT bij een snelgroeiende scale up met de ambitie om marktleider te worden in de EU.
  • Een aantrekkelijk salaris met bonusregeling en premievrij pensioen.
  • Een mobiliteitsvergoeding.
  • Leuke en enthousiaste collega’s.
  • Een bedrijf en een baan waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen met grote verantwoordelijkheid.
  • Een flexibele vakantieregeling.
  • Gezamenlijke lunch, wekelijkse en spontane borrels en leuke activiteiten met het hele team.

 

Hoe gaan we verder?

Jij wilt succesvol zijn en wij willen dat jij succesvol bent. Daarom nemen wij het selectieproces heel serieus. Ons proces bestaat uit drie rondes. Tijdens deze rondes maak je kennis met een flink deel van het team. Een praktijkcasus is onderdeel van de procedure. We zien je graag in actie. Vinden we elkaar interessant genoeg? Dan nodigen we je graag uit om tijdens een lunch of borrel informeel kennis te maken.

Geïnteresseerd? Bij vragen over deze vacature neem je contact op met Wouter Klinkhamer (wouter.klinkhamer@zivver.com / +31 6 24 131300). Je kunt solliciteren door je motivatie, CV en LinkedIn-profiel te sturen aan recruiting@zivver.com.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Compliance Officer, ICT/Communicatie/Media, Legal Counsel