Intellectual Property Manager

Intellectual Property Manager
Standplaats: Delft, 30 uur per week

Universiteitsdienst - Legal Services/Valorisation Centre
Kennisvalorisatie is, naast onderwijs en onderzoek, de derde kerntaak van de TU Delft. Dit voor de samenleving toepasbaar maken wordt gerealiseerd in publiek-private samenwerking, bijvoorbeeld door het doen van research voor en met bedrijven en het helpen van start-ups en spin-offs van wetenschappers en studenten. Het Valorisation Centre (VC) is opgericht om dit instelling breed te organiseren en ondersteunt, stimuleert en faciliteert de faculteiten en wetenschappers daarbij. Voorbeelden van kennisvalorisatie activiteiten die in het VC samen komen zijn ondersteuning met het verwerven van 2e en 3e geldstromen voor wetenschappelijk onderzoek, projectmanagement en het vastleggen van intellectuele eigendomsrechten. Het Intellectual Property (IP) team maakt functioneel onderdeel uit van het VC en is medeverantwoordelijk voor het beheren en extern toepasbaar maken van TU Delft-technologieën.

Naast de functionele inbedding in het Valorisation Centre, is de functie hiërarchisch ondergebracht bij de directie Legal Services. De directie Legal Services levert strategisch advies en operationele ondersteuning op juridisch gebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de Universiteitsdienst. De directie Legal Services bundelt een vijftal onderdelen, waaronder het team Intellectueel Eigendom/Octrooien.

Het IP-team begeleidt het vestigen, beheren en vermarkten van octrooien en geeft (juridisch) advies, voorlichting en business development ondersteuning op het gebied van licenties en (internationale) contracten, waaronder ook software en merk/modelregistratie. Het team bestaat uit 1 teamleider, 4 IP-managers en 2 medewerkers IP-Beheer.

Functie omschrijving
Als IP-Manager opereer je binnen de context van de IP-procedures en de wetenschappelijke belangen. Je bent in staat om nieuwe vindingen op octrooieerbaarheid, waarde en vermarktbaarheid te beoordelen. Je bent in staat daarbij effectief te adviseren over contractvoorstellen, maakt business cases voor en sluit deals met betrekking tot deze vindingen. Je hebt een belangrijke rol in het geven van contractueel en strategisch IP-advies aan de faculteiten en legt de verbinding met marktpartijen, zoals de industrie, het MKB of een starter. Het uitgangspunt is steeds het geven van de juiste valorisatierichting aan een vinding, waarbij je rol varieert van procesregisseur tot onderhandelaar. In sommige zaken wijs je alleen de richting, andere casus breng je van a-z zelfstandig tot stand.

Je vindt het leuk wetenschappers van informatie te voorzien op het gebied van intellectueel eigendom en bij te dragen aan ‘awareness’ rond de waarde daarvan en hen te helpen met het maken van zakelijke afspraken daarover met derden, ook met betrekking tot software. Je bent gesprekspartner voor alle lagen in de organisatie en daarbuiten: van uitvinders tot decanen; van startende alumni tot vertegenwoordigers van industriële partijen. Daarnaast is er een link met Delft Enterprises voor het opzetten en begeleiden van participaties. Bovenal kun je het eigen handelen in een grotere context plaatsen en weet daarmee, ondanks de diverse posities van de vele betrokken partijen, een zaak effectief naar de volgende fase te helpen, moeiteloos te schakelen tussen wetenschap en bedrijfsleven en zo valorisatieresultaten te boeken.

Functie-eisen
Je hebt een succesvol afgeronde universitaire opleiding en relevante werkervaring op het gebied van business development en/of intellectueel eigendomsrecht. Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van (internationale) commerciële contracten. Kennis van licentie overeenkomsten en het octrooi aanvraag- en verleningsproces strekt daarbij tot aanbeveling. Belangstelling voor technologie en affiniteit met (technisch) wetenschappelijk onderzoek is een vereiste.

De functie vergt een flexibele, ondernemende en pragmatische instelling. Daarnaast is een scherp analytisch vermogen van groot belang, evenals het vermogen om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Je bent creatief, oplossingsgericht en stressbestendig en vindt het vanzelfsprekend om zeer verschillende ballen gelijktijdig in de lucht te houden. Je hebt goede contactuele en communicatieve eigenschappen en spreekt en schrijft naast vloeiend Nederlands ook moeiteloos Engels.

Arbeidsvoorwaarden
De functie heeft een omvang van 30 uur (0,8 fte). Het gaat in eerste instantie om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op verlenging. Het salaris is gebaseerd op schaal 10 of 11 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.640,- en een maximum van € 4.852,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, thuiswerken, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches of sporten met korting.

Informeren en solliciteren
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Adriaan van Noord, teamleider IP-afdeling, tel: 015-27 86902, e-mail: a.j.e.vannoord@tudelft.nl. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.tudelft.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal, tel: 015 - 27 81223, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae en eventuele referenties en getuigschriften kun je richten aan de heer mr. A.J.E. van Noord en uiterlijk 31 augustus 2018 per e-mail verzenden aan po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/LS/2018-06 of solliciteer direct via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Juridisch, Overig