Senior Legal Counsel Renewable Energy

Als je betrokken wilt zijn bij de business en op juridisch vlak impact wilt hebben op het realiseren van wind- en solar projecten voor innogy Renewables in Nederland, dan werken we graag samen met jou aan ons gezamenlijke succes. Help us shape the energy transition. Heb jij het in je om ons team nóg sterker te maken? Stap 1: jouw sollicitatie op deze vacature. 

Jij maakt het mogelijk 

Inspirerend, samenwerkingsgericht en met het nodige eigenaarschap pak jij als senior bedrijfsjurist, met als aandachtsgebied de onshore en offshore wind en solar projecten van innogy Renewables in Nederland, je rol als het gaat om: 

 • Het opstellen, beoordelen en onderhandelen van juridische documentatie met betrekking tot de juridische structurering, constructie en implementatie van renewable energy projects (waaronder balance of plant agreements, turbine supply agreements, service and maintenance agreements en grondovereenkomsten met landeigenaren)
 • Pro-actieve advisering over nieuwe regelgeving
 • Geschillen met derden
 • Juridisch project management waar van toepassing vanwege complexiteit of mogelijke reputatierisico’s.


Hier gebeurt het 
Bij innogy! Een energiebedrijf dat elke dag werkt aan een duurzame toekomst. Uit hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind wekken we energie op. Nieuwe energie dus! En omdat iedereen daar beter van wordt, kan het ons niet snel genoeg gaan. Zo houden we ons bezig met de ontwikkeling van innovaties om slimmer om te gaan met energie, zoals op het gebied van elektrisch rijden en het opwekken van je eigen energie. Door deze ontwikkelingen laagdrempelig aan te bieden aan onze tweeënhalf miljoen klanten willen we het leven van onze klanten makkelijker maken én bijdragen aan een duurzame wereld. 

Je versterkt het team Legal, Compliance & Data Protection in Nederland. Als team bundelen jullie je krachten om de activiteiten van innogy Renewables juridisch te begeleiden en de business pro-actief te adviseren over alle juridische aspecten die samenhangen met de wind en solar projecten van innogy Renewables in Nederland. De standplaats van innogy Renewables is Zwolle, maar je zult ook regelmatig bij andere teamleden in Den Bosch zijn of voor projecten op pad gaan in het binnen- en buitenland. Benieuwd wat dit team kenmerkt? De onderlinge omgang is ongedwongen, plezierig en resultaatgericht. Je komt te werken met gedreven en betrokken collega's die vanuit juridisch perspectief impact maken op de business! 

Jij hebt het 
Er zit iets in jou, wat anderen beweegt. Je enthousiasme is aanstekelijk als jij vertelt over je ideeën. Je neemt eigenaarschap, zoekt de samenwerking met collega’s en je laat je door ze inspireren. Je weet dat tussen droom en daad wetten en praktische bezwaren staan. Maar als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, ga je ervoor en onderzoek je onbewandelde paden om doelen te bereiken. 

Wat je verder nog in huis hebt: 

 • Een afgeronde opleiding Nederlands recht
 • Minstens 8 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist in een internationale omgeving. Naast Nederlands beheers je dan ook de Engelse taal
 • Goede kennis van het contractenrecht, bouwrecht, bestuursrecht en/of vennootschapsrecht
 • Ervaring in het opstellen en onderhandelen van complexe (internationale) overeenkomsten, bij voorkeur met betrekking tot onshore en/of offshore wind en zon activiteiten
 • Ervaring in het opzetten en juridisch structureren van joint ventures


Daarnaast zijn we op zoek naar de volgende competenties en capaciteiten. Je beschikt over het vermogen om oplossings- en resultaatgericht te werken. Om het maximale potentieel uit jezelf en het team te halen werken we graag samen met een collega die van nature een pro-actieve, positieve en flexibele instelling heeft. Jouw organisatie sensitieve talent helpt je om op de juiste momenten met de juiste mensen dingen gedaan te krijgen binnen een complexe internationale interne en externe organisatie. 

Voor jou, van innogy 
Wat je precies kunt verwachten (o.b.v. 40 uur per week): 

 • Een baan bij een succesvol en leidend Europees energiebedrijf dat altijd in beweging is. Stilstaan is geen optie! Durf jij op deze rijdende sneltrein te springen?
 • Een brutomaandsalaris, precies afgestemd op jouw niveau
 • 30 vakantiedagen
 • Een interessante bonus opportunity
 • Een andere manier van werken! Dankzij @nders werken kun je namelijk tijd- en plaats onafhankelijk werken, zo heb je zowel thuis als op kantoor alle faciliteiten om je werk goed te kunnen doen 
 • Een inspirerende kantooromgeving in Zwolle (standplaats van de functie) en Den Bosch
 • En last but not least: een breed scala aan ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Want innogy staat niet stil, maar jij ook niet!


Ben jij hem/haar? De senior bedrijfsjurist die samen met ons de energiewereld op z’n kop zet? Stel je aan ons voor en reageer nú. Zie je de vacature niet meer op www.careersatinnogy.nl, jammer: solliciteren is niet meer mogelijk. Interimmer of bureau? Als we jullie nodig hebben weten wij jullie wel te vinden. Solliciteren kan online via de 'Solliciteer' button. 

Ons doel is om deze vacature per 1 oktober 2018 in te vullen!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Energie/Water/Afval