Jurist

Jurist
Ben jij als jurist gespecialiseerd in het behandelen van WOB-verzoeken en wil jij je breed oriënteren? Wil jij Juridische Zaken van Erasmus MC komen versterken? Lees dan snel verder!

Functie inhoud
De functie omvat allereerst de adviesrol op het gebied van bestuursrecht en meer specifiek met betrekking tot de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). Je weet precies wat wel en niet binnen het wettelijke kader van de WOB valt. Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit het behandelen van zienswijzen en verzoeken in het kader van de WOB die betrekking hebben op de activiteiten en actuele thema’s van het Erasmus MC.

Je procedeert zelf en/of ondersteunt bij de behandeling van bezwaar en beroep in WOB-procedures. Je schrijft beslissingen op bezwaar en je stelt verweerschriften op. Je hebt daarover intern contact met betrokken medisch specialisten of andere betrokkenen binnen de organisatie. Extern onderhoud je, zo nodig, contact met andere UMC’s en heb je (samen met de afdeling Communicatie) contact met journalisten die WOB-verzoeken indienen.

Daarnaast ben je de contactpersoon voor vragen van het Openbaar Ministerie en de politie en je begeleidt en adviseert collega's over daarmee verband houdende kwesties. Verder wordt een bredere inzetbaarheid op uiteenlopende juridische gebieden (bijvoorbeeld op het gebied van gegevensbescherming) verlangd.

Werkomgeving
In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Juridische Zaken van het Erasmus MC adviseert de Raad van Bestuur, afdelingen en thema's binnen het ziekenhuis over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Juridische Zaken houdt zich onder meer bezig met de advisering op het gebied van regulering (gezondheidszorg en gegevensbescherming), regionale en (inter)nationale samenwerking en contractering met zorginstellingen in de keten, (Europese aanbestedingen bij) inkoop-trajecten, aansprakelijkheidszaken, medisch-ethische dilemma’s, arbeidsrechtelijke aangelegenheden, klachten- en geschillen behandeling (patiënten en medewerkers) en mediation. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega-jurist met een brede interesse en achtergrond die Juridische Zaken komt versterken.

Profiel
Je bent een (medior) jurist met een afgeronde studie Nederlands Recht en drie tot vijf jaar relevante werkervaring. Je hebt kennis van de WOB en van het bestuursprocesrecht. Verder heb je kennis en ervaring op het gebied van strafrecht of ben je bereid je die eigen te maken. Je bent breed geïnteresseerd. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, je bent analytisch, initiatiefrijk, resultaat- en oplossingsgericht, klantgericht, organisatie-sensitief en vooral ook een teamspeler.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/of relevante registraties zoals BIG/RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
In eerste instantie bieden we je een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een vast dienstverband. Je wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in schaal 10 of 11. Het maximale bruto maandsalaris bedraagt in schaal 10 € 4.216,- bij een volledige werkweek van 36 uur. In schaal 11 bedraagt het maximale bruto maandsalaris € 4.917,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marcel Voskamp, jurist, telefoon: 010 703 38 00. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Ellen Rosbach, recruiter, 010 703 18 92.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de 'Solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist