Consulent Schuldregelen

Wat ga je doen?

Als consulent schuldregelen start je het minnelijke schuldtraject op voor de klant, onderhandel je hierbij met schuldeisers en je adviseert en begeleidt de klant over en richting dwangakkoord dan wel de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).

 • Je start binnen 120 dagen de minnelijke trajecten op conform de richtlijnen van de NVVK (brancheorganisatie voor schuldhulpverlening);
 • Je onderhandelt hierbij met schuldeisers om te komen tot een schuldregeling;
 • Je onderhoudt telefonisch en/of schriftelijk contact met de klant en/of diens begeleiders;
 • Je adviseert in voorkomende gevallen over het moratorium, dwangakkoord, voorlopige voorziening en WSNP en maakt hiervoor de verklaringen. Indien nodig, ga je met de klant mee naar de Rechtbank.
 • Je kunt stelt bij beëindiging van een traject zelfstandig beschikkingen op;
 • Je kunt ingezet worden bij de Workshop Schuldhulpverlening (aanmelding/intake).

Wat neem je mee?

 • Een relevante HBO-opleiding;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare en relevante werkervaring met bovengenoemde werkzaamheden (fase 2 schuldhulpverlening);
 • Kennis van inkomenscomponenten, inclusief financiële tegemoetkomingregelingen, de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs) en de NVVK richtlijnen;
 • Vakinhoudelijke kennis of de kwaliteiten om deze kennis snel eigen te maken;
 • Ervaring met Allegro is een sterke pré.

Jij bent een echte kei in het plannen en organiseren van je werkzaamheden, zodat jouw schuldregeldossiers binnen de termijn worden afgehandeld. Hierbij ben je in staat om de persoonlijke financiële situatie van de klant te inventariseren en te analyseren. Je werkt zelfstandig en kan onder tijdsdruk een besluit nemen en uitvoeren. Je combineert een zakelijke instelling met affiniteit voor de doelgroep.
 
Gevraagd competenties: plannen & organiseren, overtuigingskracht, doelgericht handelen en analytische vermogen.

Waar kom je te werken?

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale Sociale Dienst en werkt voor de zeven gemeenten in de Drechtsteden. Zij heeft tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen.

Bij de Sociale dienst werken ca. 350 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden.

Kijk voor meer informatie op www.socialedienstdrechtsteden.nl.

Wat bieden we jou?

Een functie voor 32 tot 36 uur per week. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van ervaring en opleiding. Er kan een aanloopschaal gehanteerd worden. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 
De Sociale Dienst Drechtsteden kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Je kunt alleen online solliciteren, klik links van deze pagina op de 'solliciteerknop'. Als je meer wilt weten over deze functie, neem dan contact op met het afdelingshoofd ABS, Dethmer Willems (vanaf 20 augustus) of senior consulent Monica Beije (voor 20 augustus), beide via telefoonnummer 078-770 8910.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Overig