Jurist Ambtenarenrecht

Welke rechten heeft een ambtenaar bij ontslag? En hoe handel je als overheidsinstantie bij een reorganisatie? Als jurist ambtenarenrecht denk je hier geen twee keer over na. Sterker nog, hier begint het pas voor je. Jij weet ieder juridisch conflict in goede banen te leiden, hoe complex ook. En nu ben je toe aan de volgende stap!

Over deze functie

Het zijn de rechtspositionele kwesties waar haast iedere ambtelijke organisatie mee te maken krijgt: uitkeringsrechten, ontslaggronden en integriteitsschendingen. Een hele rompslomp aan regels en wetten, vinden veel mensen. Maar jij niet. Met jouw analytisch vermogen herken jij alle haken en ogen in een juridische kwestie. Je geeft proactief advies en behandelt waar nodig bezwaar- en beroepsprocedures. Soms werk je in een team, maar meestal ben je de enige expert in het ambtenarenrecht. 

Aan jou dus de taak om iedere zaak zonder problemen op te lossen. En dit doe je niet voor slechts één instantie, maar voor verschillende grote organisaties. Doordat je projectmatig te werk gaat, zijn je opdrachten altijd gevarieerd. En blijf je ondertussen groeien in je vak. Want je werkt niet alleen aan de vooruitgang van je cases, maar ook aan je professionele ontwikkeling! Bijvoorbeeld met een Grotius-opleiding Algemeen Bestuursrecht of een PALA-cursus. 

Over jou

Is de functie van jurist ambtenarenrecht dé volgende stap in jouw loopbaan? Dan neem je mee:

  • Een afgeronde wo-opleiding Rechten, bij voorkeur richting ambtenarenrecht
  • Ervaring als jurist in een ambtelijke omgeving
  • Aantoonbare kennis van regelgeving als: ARAR, CU-UWO en/of Barn
  • Een vlotte, zelfstandige en resultaatgerichte werkhouding
  • Uitstekende communicatieve en analytische vaardigheden

Wat wij bieden

Ja, die Grotius-opleiding of PALA-cursus krijg je van ons. Of welke training dan ook het beste aansluit op jouw wensen. Wij geloven namelijk dat je nooit bent uitgeleerd, hoe gespecialiseerd je ook bent. Bovendien krijg je bij ons: 

  • Een contract met vast maandsalaris én kans op bonussen
  • Jouw eigen Brunel consultant die je begeleidt bij ieder project
  • Collectiviteitskortingen op individuele verzekeringen
  • Een – al zeggen we het zelf - gunstige pensioenregeling
  • Flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden – extra vakantiedagen kopen? Geen probleem!

Over ons

Het is inmiddels wel duidelijk, jouw ontwikkeling vinden we belangrijk. We weten als geen ander hoe hard bedrijven experts nodig hebben. Daarom doen we er alles aan om Brunellers nóg beter te laten worden in hun vak. Zodat we de allerbeste matches kunnen maken tussen opdrachtgever en werknemer. Met succes, want inmiddels opereren we in maar liefst 35 landen! Waar oprichter Jan Brand ruim 40 jaar geleden een vriend uit de brand hielp met een tijdelijke engineerings-job, zijn we nu actief in allerlei sectoren: van IT tot Finance & Risk en van Marketing & Communicatie tot, inderdaad, Legal. Klaar voor jouw volgende succes? Solliciteer vandaag nog!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch, Jurist