Senior Business Advisor/ Account Manager The Hague Hearing Centre (THHC) / Legal

The Hague Business Agency (THBA) is per direct op zoek naar een ervaren en gedreven Business Advisor / Accountmanager Legal. Affiniteit met de Legal sector is een pré.

Begin september 2017 is TH&P opgericht, een koepelstichting waaronder de drie stichtingen The Hague Marketing Bureau, The Hague Convention Bureau en The Hague Business Agency zeer nauw samenwerken.

Als professionele non-profit organisatie streven wij ernaar de economie van onze stad te versterken en de werkgelegenheid te bevorderen. Het is onze ambitie om de Haagse economie te stimuleren. Door middel van marketing én acquisitie werven en behouden wij (inter-)nationale bezoekers, congressen en bedrijven/organisaties voor de stad.

TH&P wil dat Den Haag “The place to be” is. Door te ontzorgen en te inspireren willen we zoveel mogelijk bezoekers, bewoners congressen, internationale arbitrage en hearings, en bedrijven zich thuis laten voelen in Den Haag.

Sinds september 2017 is THBA in opdracht van de Gemeente Den Haag (GDH) ook verantwoordelijk voor de marketing en acquisitie van arbitrage en zakelijke mediation in The Hague Hearing Centre (THHC). Het THHC is  een hearing center/arbitrage court dat is opgezet op initiatief van de GDH en wordt gefaciliteerd in New Babylon, boven het Centraal Station.  Het THHC richt zich op internationale commerciële arbitrage tussen contractspartijen in het kader van ‘Alternative Dispute Resolution’.

Het THHC is geopend in het voorjaar van 2018. Alle werkzaamheden om dit internationaal arbitrage instituut internationaal op de kaart te zetten zijn in volle gang. De GDH heeft THBA de opdracht gegund om de marketing en acquisitie in de eerste drie jaren te coördineren.

The Hague Business Agency is op zoek naar een  Account Manager Legal . Iemand die zich primair focust op het THHC, maar daarnaast het cluster Legal en Den Haag als stad van Vrede en Recht komt versterken en als belangrijkste taak heeft het genereren van leads en het acquireren van buitenlandse bedrijven en organisaties om zich te vestigen in Den Haag. Ten aanzien van het THHC is de Accountmanager “Legal”  verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het wervingsbeleid en activiteiten voor THHC. Voor de marketing en communicatie van het THHC wordt nauw samen gewerkt met de afdeling marketing en communicatie.

Wij zoeken een enthousiaste entrepreneur die met plezier bijdraagt aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het THHC.

De Accountmanager Legal heeft als aandachtsgebied Nederlandse en internationale bedrijven en law firms en een focus op het beheren van langdurige/complexe strategisch relaties met arbitrage- en mediation instituten. Deze relaties worden actief onderhouden en verder uitgebreid. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de inhoudelijke deskundigen binnen en buiten de organisatie.

De Account Manager Legal is onderdeel van het team van The Hague Business Agency en legt verantwoording af aan de directeur THBA. Dit gebeurt op een transparante en op concrete doelstellingen gerichte manier, naar de eisen en de wensen van onze opdrachtgever de gemeente Den Haag, waarbij ook rekening wordt gehouden met de eisen en wensen van partners en stakeholders.

Functie-eisen:

 • HBO+/WO werk- en denkniveau in een commerciële richting
 • Kennis van het toegewezen werkgebied, acquisitie en marketing
 • Kennis van het internationale ondernemingsrecht en arbitrage is een pré
 • Kennis van de van toepassing zijnde relevante applicaties en automatiseringspakketten
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederland en Engels
 • Vaardigheid in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus
 • Zelfstandig, slagvaardig, innemend, verbindend en een echte pionier

Gewenste competenties:

 • Empathisch en verbindend vermogen
 • Analytisch vermogen
 • Commercieel vermogen
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken

Aanbod

 • De mogelijkheid om iets van het begin af aan op te bouwen, samen met meerdere partijen in een interessant werkveld. Het opzetten van THHC kan je vergelijken met het creëren van een Startup.
 • Een afwisselende functie, waaraan een ambitieuze kandidaat zijn eigen invulling kan geven.
 • Een enthousiaste, diverse club collega’s die houden van de stad Den Haag.
 • Bij de functie passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (indicatief schaal 11 of 12 conform de CAO van Gemeente Den Haag).
 • De mogelijkheid tot het volgen van (interne) opleidingen.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ilja van Haaren, Executive Director The Hague Business Agency via 06-20083385.

Solliciteren

Graag ontvangen we voor 10 september a.s. je sollicitatiebrief en CV via e-mailadres pz@thehague.com t.a.v. Wendy Lupker, HR adviseur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Overig