Advocaat insolventie & ondernemingsrecht

Benthem Gratama is een advocatenkantoor dat zich onderscheidt door het hoge niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij haar klanten, werknemers en de samenleving. In onze betrokkenheid opereren wij proactief, pragmatisch, snel en oplossingsgericht. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

advocaat insolventie & ondernemingsrecht

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een advocaat met 4 jaar of meer ervaring op het gebied van insolventie en ondernemingsrecht. Je wordt (regelmatig) aangesteld als curator. Bij voorkeur heb je de Grotius specialisatieopleiding insolventierecht gevolgd of je hebt de ambitie om die opleiding op korte termijn te gaan volgen.

Daarnaast heb je ook ervaring op het gebied van ondernemingsrecht, zoals het opstellen en beoordelen van diverse soorten overeenkomsten en het begeleiden van overnames en herstructureringen. Dat kan zowel zelfstandig of in teamverband (ter ondersteuning van kantoorgenoten). Jouw juridische capaciteiten en bijbehorend analytisch vermogen staan buiten kijf.

Jouw profiel

 • Ervaring als curator
 • Grotius specialisatieopleiding insolventierecht of ambitie om die opleiding te volgen
 • Communicatief en analytisch sterk
 • Resultaat- en klantgericht
 • Betrokken en een echte teamspeler
 • Flexibel

Het team
Ons team Onderneming & Organisatie bestaat op dit moment uit zes advocaten en een bewindvoerder. Vier advocaten worden regelmatig aangesteld als curator in surseances en faillissementen. De faillissementspraktijk is dan ook een belangrijk onderdeel binnen Onderneming & Organisatie.

Daarnaast treden de leden van het ondernemingsrechtteam op voor diverse soorten zakelijke klanten in de regio Zwolle maar ook daarbuiten. Het team is onder meer deskundig in het opstellen en beoordelen van diverse soorten overeenkomsten en algemene voorwaarden, het begeleiden en saneren van bedrijven in moeilijkheden, het begeleiden van overnames, het adviseren over rechtsvormen, ondernemingsstructuren en financiering en zekerheden en het voeren van procedures.

Wij bieden

 • Een professionele en dynamische werkomgeving
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling binnen ons kantoor
 • Een interessante cliëntenkring
 • Een plaats in een team van enthousiaste collega’s om mee samen te werken in een open en informele sfeer
 • Een marktconform salaris

Bedrijfsprofiel
Benthem Gratama is een middelgroot kantoor in Zwolle met ca. zesentwintig advocaten en juristen en een bewindvoerder. Naast de traditionele bijstand bij juridische geschillen, profileren wij ons als strategisch-juridisch betrokken adviseur. Zowel intern als extern richten wij ons voornamelijk op Onderneming & Organisatie (waaronder insolventies), Bouw & Vastgoed, Agrarisch & Grondzaken en Personen- en Familierecht (waaronder ook Erfrecht). Binnen deze aandachtsgebieden bieden wij verschillende disciplines aan, waardoor wij onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn.

Wij zijn een no-nonsense kantoor met een informele en open werksfeer. Betrokkenheid bij de klant en kantoor vinden wij van groot belang. Samenwerking is voor ons vanzelfsprekend en we zetten onze teamleden in op die onderdelen waar zij goed in zijn. Ons werk geeft ons plezier, voldoening en energie. Onze kennis en expertise is altijd up-to-date. Wij informeren de klant op een begrijpelijke wijze. Samen met de klant bedenken we voor hem de beste oplossing en begeleiden wij hem bij het realiseren van zijn doel.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Neem voor meer informatie contact op met mr. Martijn Kerkdijk via tel. 038-4280077. Je kunt ook direct solliciteren door je CV en motivatie vóór 21 september 2018 te mailen naar mevrouw K. Prietz, email kprietz@benthemgratama.nl of per post te sturen naar:

Benthem Gratama advocaten
T.a.v. mevrouw K. Prietz
Postbus 1036
8001 BA Zwolle


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-medewerker