Juridisch Adviseur

Ben jij de jurist die we zoeken?

 

 

Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle meerdere vacatures voor de functie van

 

 

 

 

Juridisch Adviseur

 

 

(Junior, Medior, Senior)

 


Wat ga je doen als Juridisch Adviseur?
Je zult als adviseur betrokken zijn bij beeldbepalende projecten, met grote bestuurlijke of financiële belangen. Denk bijvoorbeeld aan de gebiedsontwikkeling rond luchthaven Twente, de Vechtdalverbinding, Innovatie, Nieuwe energie of Ruimte voor de Vecht. Je geeft juridisch advies aan beleidseenheden, project- en programmaleiders, de directie en soms rechtstreeks aan gedeputeerde staten. Je hebt een expertrol en wordt ingeschakeld als specifieke kennis is vereist. Daarnaast ben je samen met het team verantwoordelijk voor juridische control. Je adviseert in hoge mate zelfstandig. De functie vraagt brede juridische kennis waarbij je dikwijls nieuwe wegen moet onderzoeken. Je kunt jezelf scherpen aan de deskundigheid van jouw directe collega’s in het team Juridische Zaken. We zoeken 3 nieuwe collega’s: een junior adviseur (schaal 10), een medior (schaal 11) en een zeer ervaren senior adviseur (schaal 12). De vacatures zijn ontstaan door uitbreiding en het vertrek van een medewerker.
We zoeken een collega voor 32 tot 36 uur per week.

Wat breng jij mee?
Wij vragen een universitaire rechtenopleiding (master of doctoraal). De junior heeft bij voorkeur al enige werkervaring maar kan ook een beginnend jurist zijn met veel potentieel. Dat kan bijvoorbeeld blijken uit cijfers en nevenactiviteiten. Als "medior" heb je meer dan 4 jaar ervaring en de senior adviseur heeft meer dan 7 jaren werkervaring als jurist. Je hebt brede kennis van het algemeen bestuursrecht en daarnaast kennis en ervaring op enkele van de volgende rechtsgebieden: staatsrecht, het omgevingsrecht, subsidierecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht, Europees recht, aanbestedingsrecht en staatssteun. Gelet op de huidige samenstelling van het team is kennis en ervaring met verbonden partijen, staatssteun en/of ruimtelijke ontwikkeling een pré. Voor alle kandidaten geldt dat je effectief adviseert en denkt in mogelijkheden. Je verplaatst je in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je beantwoordt niet alleen vragen die worden gesteld maar handelt proactief. Je bent goed in het opbouwen van relaties. Politieke sensitiviteit is een belangrijke kwaliteit. Ook als je nu nog niet helemaal aan de functie-eisen voldoet, maar denkt daaraan binnen afzienbare tijd wel te kunnen voldoen, moedigen we je aan om te solliciteren.

Wat biedt Provincie Overijssel jou?
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - op basis van 36uur per week, een salaris van:

 

  • als junior, minimaal 2.811,95 en maximaal 4.017,08 (schaal 10);
  • als medior, minimaal 3.287,60 en maximaal 4.696,60 (schaal 11);
  • als senior, minimaal 3.746,99 en maximaal 5.352,83 (schaal 12).


Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van 22% van het jaarsalaris. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je dat budget inzet (verlof, vakantiegeld of eindejaarsuitkering, faciliteiten).

De provincie Overijssel biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Werken op basis van talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt jouw takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Daarvoor staat een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van 5000,- per 5 jaar tot jouw beschikking.

Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de provincie. De circa 15 medewerkers geven juridisch advies en/of zijn verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften of aansprakelijkstellingen. De sfeer in het team is werkgericht en collegiaal. Plezier en humor zijn belangrijk! Het team maakt deel uit van de eenheid Bedrijfsvoering, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid Bedrijfsvoering telt ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over teams Financiën, Personeel & Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. De collega’s in de eenheid zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de vacature en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur
Solliciteer via de sollicitatiepagina voor 15 september 2018.

Voor in je agenda

  • Het sollicitatiegesprek voor de junior functie is op 21 september 2018
  • Het sollicitatiegesprek voor de medior functie is op 24 september 2018
  • Het sollicitatiegesprek voor de senior functie op 25 september 2018

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Juridische Advisering, Juridisch Advies, Jurist, Adviseur, Juridisch, Provincie Overijsel, Bestuursrecht, Overheid, vacature Zwolle

 

 

 

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid