Ondernemende jurist(e)

Ondernemende jurist(e)

Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een collectief van ruim 120.000 leden. Gezamenlijk laten we onze stem horen op zorgbrede onderwerpen als bezieling in de zorg, vrije artsenkeuze en vermindering van bureaucratie. Hiernaast ondersteunt VvAA individuele leden en hun zorgondernemingen in de vorm van kennisdeling, advies, ontwikkeling, verzekeringen en andere beroepsspecifieke dienstverlening. Afgestemd op hun situatie en mede ontwikkeld door en voor zorgverleners. Werken bij VvAA betekent dat je er mede voor zorgt dat zorgverleners er écht kunnen zijn voor hun patiënten. Daarom zijn we allemaal ledenadviseur, welke rol je bij ons ook vervult.

De afdeling

Bij VvAA Juridisch advies & rechtsbijstand (JAR) zitten meer dan 40 specialisten van het recht in de gezondheidszorg. Nergens vind je zo’n bundeling van kennis over de gezondheidszorg als hier. Onze leden vertrouwen al decennia voor de meest impactvolle zaken (gezondheidsrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht in de zorg) op de expertise van VvAA’s juristen. Kritisch als ze zijn, doen ze dat niet zomaar. In de behandeling van tuchtzaken zijn we zelfs marktleider. Als geen ander kunnen we zaken collectief aanpakken, omdat we beroepsgroepoverstijgend werken en veel vergelijkbare zaken behandelen. Dat doen we vanuit de inhoud, gericht op de relatie en met lef.

Wat ga je doen?

• Je staat zorgverleners bij in uiteenlopende juridische vraagstukken.
• Je voert een praktijk waarbinnen de nadruk ligt op het  gezondheidsrecht en het contractenrecht. Het betreft onder andere geschillen met (zorg-)verzekeraars, klacht- en tuchtzaken en geschillen over samenwerking.
• Je behandelt zaken op declaratiebasis

Onze ideale kandidaat:

• is een flexibele, enthousiaste en daadkrachtige jurist(e);
• is een ondernemende en gemotiveerde vakvrouw of –man die er alles aan wil doen om onze leden hun werk te laten doen en ze te ontzorgen van alle zaken die daarvan afleiden;
• heeft de studie Nederlands Recht (wo) afgerond;
• heeft minimaal drie jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als advocaat (binnen de sector gezondheidszorg is een pre);
• heeft ervaring met het medisch tuchtrecht en het gezondheidsrecht in brede zin;
• heeft bij voorkeur al een eigen netwerk, maar is in ieder geval staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden;
• beschikt over goede communicatieve vaardigheden, commercieel inzicht en een marktgerichte houding.
• werkt met plezier en enthousiasme mee aan het verder uitbouwen van VvAA als dé expert in gezondheidsrecht.

Wat bieden wij jou?

We hebben je bij VvAA veel te bieden, zoals een informele, professionele werkomgeving. Als ledenorganisatie en dienstverlener opereren we in het hart en in de actualiteit van de gezondheidszorg. Een dynamisch werkveld is dus ook gegarandeerd. Verder geven we je graag alle ruimte om te laten zien wat je waard bent en jezelf én onze dienstverlening verder te ontwikkelen. VvAA kent flexibele werktijden en een dertiende maand. Ook verdien je een goed salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring.

Meer informatie over de functie?

Meer weten? Bel met Michiel Hazenberg op 06 8380 28 68

Solliciteren?

Heb jij net als wij hart voor de zorg en een scherp juridisch oog? En wil je bijdragen aan het succes van onze leden? Reageer dan online via onze site.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Juridisch, Jurist