Assistent-officier in opleiding

Assistent-officier in opleiding
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Functieomschrijving

Ben jij een afgestudeerde jurist met minimaal twee jaar werkervaring, en wil jij de samenleving laten merken dat daders worden gecorrigeerd? Draag jij bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid? Kortom: bouw jij mee aan een rechtvaardige samenleving? Solliciteer snel naar een van de vijf plaatsen voor de opleiding tot assistent-officier bij Parket CVOM, met startdatum januari 2019.

De opleiding tot assistent-officier duurt twaalf maanden. Naast vakinhoudelijke kennis, is er ook aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je start met een intensief introductieprogramma van tien weken, dat je afsluit met een proeve van bekwaamheid. Rond je deze met een positief resultaat af? Dan behaal je het zittingsvaardigheidsbewijs (ZVB), waarmee je de rest van jouw opleiding kunt vervolgen, in combinatie met het (zelfstandig) werken als assistent-officier.

Functie-eisen
Voor deze functie zoeken wij juridisch toptalent. We hebben daarom een aantal specifieke functie-eisen:

  • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht met een verklaring van ‘civiel effect’.
  • Je hebt grondige kennis van het straf- en strafprocesrecht.
  • Je hebt minimaal twee jaar relevante juridische werkervaring.

 

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 9 en schaal 10
Maandsalaris: Min €2.631 – Max. €4.229 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 2 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Het is belangrijk dat je goed onder druk kunt werken en beslissingen durft te nemen. Ook kun je een balans vinden tussen betrokkenheid en distantie, en snelheid en zorgvuldigheid. Wij vragen commitment om je voor twee jaar aan Parket CVOM te verbinden. De zittingen vinden door het hele land plaats, wat betekent dat je bereid bent om hiervoor te reizen. In verband met de spreiding van het werk, gaat onze voorkeur uit naar juristen die buiten de randstad wonen.

Dit is een dienstverband van (in eerste instantie) twee jaar.

Hou de volgende data alvast vrij in je agenda:

  • E-assessment: week van 24 september 2018;
  • Speeddate: maandag 1 oktober 2018;
  • Aanvullend assessment; week van 8 oktober 2018;
  • Gesprek LSOM: 16 of 26 oktober 2018.


Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch, Jurist