Juridisch Beleidsadviseur

Juridisch Beleidsadviseur
Het Centraal Justitieel Incassobureau

Functieomschrijving

Als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid werkt het Centraal Justitieel Incassobureau aan een veiliger en rechtvaardiger Nederland. We hebben een centrale rol bij de afhandeling van strafrechtelijke beslissingen. Bij ons werk je als Juridisch beleidsadviseur mee aan een veiliger Nederland.

In de functie van Juridisch beleidsadviseur verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling voor de disciplines Innen en Incasseren (vorderingen en boetes) en Informeren en Coördineren(tenuitvoerleggen van straffen en het informeren van slachtoffers). De thema’s waar jij je mee bezighoudt relateren aan ons hoger doel; de (verkeers)veiligheid van Nederland te vergroten. Concreet betekent dit dat jij beleid maakt over het snel tenuitvoerleggen van strafrechtelijke sancties maar ook over het maatschappelijk verantwoord innen, zoals over schuldenproblematiek en betalingsregelingenbeleid.

Functie-eisen
Wij vinden het belangrijk dat je een aantal jaren ervaring hebt als Juridisch beleidsadviseur of in een vergelijkbare functie hebt gewerkt. Verder ben je sterk in het schrijven van beleidsnota’s en –adviezen, dit doe je foutloos, ook ben je een uitstekende spreker. Je voelt je thuis in een (politiek) bestuurlijke omgeving, je snapt hoe dit krachtenveld werkt, signaleert en analyseert ontwikkelingen en problemen en weet hier goed op in te spelen. Daarom helpt het zeker als je werkervaring hebt opgedaan binnen een van de departementen.

Jouw persoonlijkheid vinden we minstens zo belangrijk. Je bent enthousiast, ambitieus en je voelt een intrinsieke betrokkenheid bij het thema (verkeers)veiligheid. Jij durft je mening te geven, komt met innovatieve ideeën en bent vindingrijk in het oplossen van (veiligheids) vraagstukken. Voor deze functie heb je minimaal een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afstudeerrichting strafrecht of bestuursrecht. Ervaring binnen de handhaving- en/of strafrechtketen vinden wij een pré.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering kun je rekenen op arbeidsvoorwaarden zoals maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, gratis reizen met het OV en heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

  • De vacature wordt zowel in- als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.


Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Jurist, Juridisch