Jurist

Nederlandse Zorgautoriteit heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

Jurist

die de eerstelijnszorg op het rechte pad houdt

Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of de behandeling van een sportblessure op de Spoedeisende Hulp. Dat vinden we belangrijk en we geven er jaarlijks 80 miljard euro aan uit. Tegelijk is de Nederlandse zorgmarkt een complex samenspel tussen aanbieders, verzekeraars, consumenten, politiek en een divers veld aan belanghebbenden. Middenin dat krachtenveld staat de Nederlandse Zorgautoriteit. In het werk van de NZa is het belang van de burger de eerste prioriteit. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. Wij maken vanuit dat perspectief regels en houden toezicht op de zorg. Werken bij de NZa betekent afwisselend, soms spannend werk, waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg.

De unit Eerstelijnszorg
Binnen de NZa is het EZ-team verantwoordelijk voor de bekostiging van de eerstelijnszorg in Nederland. Denk daarbij onder andere aan de huisartsenzorg, mondzorg, apotheekzorg, wijkverpleging, geboortezorg en paramedische zorg. ‘Bekostiging’ is het geheel van regels over prijzen en prestaties in een zorgsector, ofwel: prestatie- en tariefregulering. Daarnaast adviseren wij de minister van VWS over marktordeningsvraagstukken in de eerste lijn. 

Hoe ziet je werk als juridisch beleidsadviseur eruit?
De unit Eerstelijnszorg is verantwoordelijk voor het beleid en de bekostiging van de eerstelijnszorg, zoals huisartsen, wijkverpleging, mondzorg of farmacie. Ons werk heeft een grote juridische component. Zijn de beleidsregels conform de wet? Wat kan of moet anders? Jij adviseert ons daarover, zowel proactief als achteraf en zorgt dat ons werk elke toets kan doorstaan. Wij doen ons werk vaak in de vorm van projecten. Je werkt daarom samen met collega’s van diverse afdelingen, elk met hun specifieke inbreng. Een strategische en maatschappelijk relevante functie, waarbij je het resultaat van jouw werk regelmatig in de media zult tegenkomen. 

Wat bieden wij?
Werken middenin de zorg, bij een organisatie die regelmatig in de schijnwerpers staat. Een functie waarbij je jouw juridische kennis volledig kunt benutten en waar je bovendien veel kunt leren. De Nederlandse zorgmarkt is immers altijd in beweging. Je werkt in een open team waar de ambitie nooit ten koste gaat van de goede sfeer. 

En daarnaast:

  • Een salaris van maximaal € 4.809 (schaal 11 BBRA). Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
  • Goede faciliteiten, zoals een smartphone en laptop, waarmee je je werk soms ook thuis kunt doen
  • Diverse verlofmogelijkheden en mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.


Wat breng je mee?
Je bent scherp, kritisch en nauwgezet als het gaat om de juridische inhoud van het werk. Je kunt creatief en flexibel meedenken over vraagstukken, maar als dat nodig is verdedig je je standpunt met verve. Je werkt graag in een team en hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. 

Daarnaast:

  • Beschik je over een afgeronde wo-opleiding op het gebied van recht, bijvoorbeeld bestuursrecht of economisch recht.
  • Heb je een aantal jaren juridische ervaring (bijvoorbeeld bij een verzekeraar, onderzoeksbureau of overheidsinstantie).


Meer weten?
Neem voor meer informatie over de functie van juridisch beleidsadviseur contact op met Johan Rijneveld, unitmanager Eerstelijnszorg, op telefoonnummer 06 – 55 11 67 37. 

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in onze procedures geen sluitingstermijnen. Dat betekent dat we de vacature pas sluiten als we een goede kandidaat hebben gevonden. 

Als je meer informatie wilt over de stand van zaken van een procedure, kun je contact opnemen met onze recruiter Kim Hooijmans bereikbaar op khooijmans@nza.nl of via 030 – 296 81 11. 

Solliciteren op de functie van Jurist
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Juridisch Medewerker, Juridisch Adviseur, Juridische Advisering, Juridisch Beleidsadviseur, Bestuursrecht, Economisch Recht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Farmacie, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch