Contractmanager – faculteiten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Bouwkunde

Contractmanager – faculteiten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en Bouwkunde
38 uur, Delft

Hier ga je werken
Wist je dat de TU Delft heel hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve vibe. De faculteit LR is de grootste in de westerse wereld en de enige in de Benelux. Door de internationaal erkende kwaliteit van het onderzoek en onderwijs is LR in allerlei opzichten wereldwijd nummer één. Hoewel de voornaamste focus ligt op het ontwikkelen van vliegtuig- en ruimtevaartsystemen, speelt de toepassing van deze systemen eveneens een belangrijke rol. De faculteit BK is een van de grootste opleidingen van de TU Delft en een van de meest gerenommeerde architectuurfaculteiten in Europa. Een gedegen ontwerpersopleiding en onderzoek in het domein van de gebouwde omgeving vormen van oudsher de opgave waar de faculteit voor staat.

De sfeer op de faculteiten is persoonlijk, open-minded en gedreven.

Je wordt vanuit de directie Legal Services naar LR en BK gedetacheerd. Wij spelen een belangrijke rol in het borgen van de juridische accountability van de TU Delft. Zo leveren wij strategisch advies en operationele ondersteuning op juridisch gebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de Universiteitsdienst. Naast het team Contractmanagement bestaat de directie uit Legal Affairs, Intellectueel Eigendom/Octrooien, Projectmanagement en Integrale Veiligheid.

Functieomschrijving
Een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzame samenleving door middel van hoogstaand wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Dat is TU Delft! Het onderzoek van de wetenschappers kan leiden tot baanbrekende innovaties en nieuwe fundamentele inzichten. Hoe bijzonder is het om daar een rol in te spelen. Als contractmanager ben jij verantwoordelijk voor alle contractuele zaken die bij onderzoek komen kijken. Langlopende contracten waar vaak internationale partijen en grote bedragen mee zijn gemoeid? Geen punt voor jou: jij zorgt dat alles contractueel goed geregeld is.

Dit ga je doen
Als contractmanager bij de faculteiten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR) en Bouwkunde (BK) ben jij, samen met een collega, verantwoordelijk voor alle contractuele zaken die bij onderzoek komen kijken. De diversiteit aan contracten - van intentieverklaringen tot langlopende samenwerkingscontracten met internationale partijen - is een uitdaging voor jou. Het mag duidelijk zijn: jij bent de contract specialist waar wetenschappers op vertrouwen.

Wetenschappelijk onderzoek kost geld. Veel geld. Onze wetenschappers zijn afhankelijk van subsidies van bijvoorbeeld het rijk en de EU, en financieringen van onderzoek partners. De complexe contracten die jij hiervoor opstelt, zitten juridisch stevig in elkaar en voldoen aan alle (subsidie)voorwaarden. Hiervoor overleg je intern (in teamverband) met projectenbureaus, finance-specialisten, collega contractmanagers, juristen en valorisatiemedewerkers en schakel en onderhandel jij extern met de geldverstrekkers, partners en andere universiteiten.

Van enkele partners en een paar ton, tot tientallen internationale partijen en miljoenen euro’s. Jij onderhoudt meerdere contracten tegelijkertijd. Een heel gepuzzel soms. Gelukkig weet jij slim structuur aan te brengen. Jij bent voor de wetenschappers van de faculteiten LR en BK een belangrijke adviseur die hen ondersteunt bij de onderhandelingen, en het juridisch beperken van risico’s. Hierover houd je nauw contact met de onderzoeksleiders van de in te dienen projectvoorstellen. Zijn de contracten rond? Dan zorg jij voor een transparante en zorgvuldige registratie en digitale archivering en draagt het project over aan de projectadministratie Tot slot lever je de gewenste managementinformatie aan.

Functie-eisen
Dit ben jij

  • Academisch werk- en denkniveau bij voorkeur opgeleid tot jurist, bedrijfseconoom of ingenieur.
  • Juridisch, organisatorisch en administratief/financieel talent.
  • Bij voorkeur ervaring met (internationale) contractonderhandelingen en/of Europese en nationale subsidieprogramma’s en intellectueel eigendom.
  • Bij voorkeur affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van techniek.
  • Goed thuis in een academische omgeving met verschillende belangen en bestuurlijke verhoudingen.
  • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden, dienstverlenend en een goede beheersing van het Nederlands en Engels.
  • Gestructureerd, ook in ad hoc-situaties, resultaatgericht en je weet zaken te relativeren.
  • Plezier in het onderhouden van verschillende contacten.


Arbeidsvoorwaarden
Dit bieden wij

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 FTE) per week. Het gaat om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 of 2 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 10 of 11 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.640,- en een maximum van € 4.852,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Je wordt ingeschaald op basis van kennis en ervaring. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, thuiswerken, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

Informeren en solliciteren
Mail je motivatie en cv uiterlijk 15 oktober 2018 naar mr. drs. Saskia Voortman, directeur Legal Services, via po.ud@delft.nl of solliciteer direct via het online sollicitatieformulier. Vermeld hierbij het vacaturenummer AT/UD/LS/2018-09.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Saskia Voortman via 015 – 278 43 31 of s.voortman@tudelft.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal via 015 – 278 12 23 of po.ud@tudelft.nl. Voor overige informatie kan je ook kijken op www.tudelft.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Contractmanager, Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs