Ervaren Jurist Omgevingsrecht

Wil jij jouw ervaring gebruiken om verschillende gemeentelijke organisaties een stapje verder te helpen maar geen zin om daarvoor je zekerheid op te geven? Maandag® biedt jou dit en meer!

Over de functie

Ben jij een jurist omgevingsrecht met minimaal 5 jaar ervaring en wil jij je kennis graag verdiepen door in verschillende gemeentes ervaring op te doen met diverse projecten? Lees dan snel verder.

Afwisselend werk

Maandag® zoekt juristen voor een aantal (middel)grote gemeenten in Noord-Holland. Het gaat om gemeenten die te maken hebben met een takenpakket dat de afgelopen jaren flink is toegenomen, doordat veel taken van de rijksoverheid naar de lokale overheid (gemeenten). Dit zorgt voor een dynamische en uitdagende werkomgeving waar veel ruimte is om jezelf te ontplooien.

Vacature: Ervaren jurist omgevingsrecht

Als jurist omgevingsrecht heb je een prachtige, brede functie. Je houd je onder andere bezig met het opstellen en afhandelen van bestuursrechtelijke procedures en het opstellen van bezwaarschriften. Daarnaast bereid je beroepsprocedures voor en voer je deze procedures bij bestuurlijke instanties.

Je richt je bij deze juridische diensten vooral op de werkzaamheden die betrekking hebben op de totstandkoming van bestemmingsplannen, maar ook de afwijkprocedures en planschade van bestaande bestemmingsplannen. Ook zal je te maken krijgen met omgevingsvergunningen en de handhaving daarvan.

Jouw rol als senior binnen dit team is meer dan alleen je werk doen als jurist. Je behandelt de complexe dossiers die binnen komen, maar daarnaast ben je betrokken en op de hoogte van de dossiers en procedures van de minder ervaren juristen. Je signaleert dan ook meteen mogelijke knelpunten, maar zeker ook de kansen en begeleid waar nodig (junior) juristen bij hun dossiers. Ook beoordeel je wijzigingen in wet- en regelgeving en maak je een inschatting van de consequenties voor de opdrachtgevers. Dit is dan ook een van de zaken die je behandeld in de besprekingen met de opdrachtgevers over de meer complexe vraagstukken.

Wat biedt Maandag® jou?

  • Een prachtig salaris en uitstekende voorwaarden
  • Flexibel werk vanuit een (vast) dienstverband bij Maandag®
  • Een enorm netwerk aan professionals in de publieke sector
  • Ontwikkelmogelijkheden bijvoorbeeld via Maandag® Academy

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde WO opleiding rechten
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van omgevingsrecht
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • Je vindt het leuk om te coachen en te begeleiden waar nodig

Over het bedrijf

Vanuit een vast dienstverband bij Maandag® bieden we een divers takenpakket bij verschillende opdrachtgevers. Je kennis vergroten en in diverse keukens kijken waar uitdagende opdrachten liggen, dat is wat wij je bieden. Via de borrels die Maandag® organiseert zal je in contact komen met collega's, opdrachtgevers en vakgenoten ui je branche om jouw netwerk uit te breiden. Hiernaast hebben we ook de Maandag® Academy, hier bieden we uitgebreide scholingsmogelijkheden.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid