Jurist Omgevingsrecht

Als jurist aan de slag bij verschillende gemeentes zonder daarvoor je zekerheid op te hoeven geven. Dat is wat werken via Maandag® betekent!

Over de functie

Ben jij een jurist omgevingsrecht met minimaal 3 jaar ervaring en wil jij je kennis graag verdiepen door in verschillende gemeentes ervaring op te doen met diverse projecten? Lees dan snel verder.

Afwisselend werk

Maandag® zoekt juristen voor een aantal (middel)grote gemeenten in Noord-Holland. Het gaat om gemeenten die te maken hebben met een takenpakket dat de afgelopen jaren flink is toegenomen, doordat veel taken van de rijksoverheid naar de lokale overheid (gemeenten). Dit zorgt voor een dynamische en uitdagende werkomgeving waar veel ruimte is om jezelf te ontplooien.

Vacature: Jurist omgevingsrecht

Als jurist omgevingsrecht heb je een prachtige, brede functie. Je houd je onder andere bezig met het opstellen en afhandelen van bestuursrechtelijke procedures en het opstellen van bezwaarschriften. Daarnaast bereid je beroepsprocedures voor en voor je deze procedures bij bestuurlijke instanties.

Je richt je bij deze juridische diensten vooral op de werkzaamheden die betrekking hebben op de totstandkoming van bestemmingsplannen, maar ook de afwijkprocedures en planschade van bestaande bestemmingsplannen. Je zal te maken krijgen met omgevingsvergunningen en de handhaving daarvan.

Jij bent met jouw ervaring instaat om zelfstandig de complexere dossiers te behandelen. Ook voer je de voorbesprekingen met opdrachtgevers en adviseert over vraagstukken met betrekking tot het omgevingsrecht. Daarnaast draag je bij aan kennisdeling binnen de afdeling door uitleg te geven aan anderen (junioren) bij de uitvoering van het werk.

Wat biedt Maandag® jou?

  • Een prachtig salaris en uitstekende voorwaarden
  • Flexibel werk vanuit een (vast) dienstverband bij Maandag®
  • Een enorm netwerk aan professionals in de publieke sector
  • Ontwikkelmogelijkheden bijvoorbeeld via Maandag® Academy

 

Functie eisen

  • Je hebt een WO diploma rechten
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van omgevingsrecht
  • Je kunt zelfstandig dossiers behandelen
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Over het bedrijf

Vanuit een vast dienstverband bij Maandag® bieden we een divers takenpakket bij verschillende opdrachtgevers. Je kennis vergroten en in diverse keukens kijken waar uitdagende opdrachten liggen, dat is wat wij je bieden. Via de borrels die Maandag® organiseert zal je in contact komen met collega's, opdrachtgevers en vakgenoten ui je branche om jouw netwerk uit te breiden. Hiernaast hebben we ook de Maandag® Academy, hier bieden we uitgebreide scholingsmogelijkheden.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist, Overheid