Advocaat-stagiair(e) Arbeidsrecht (non-profit)

Heb jij een hands-on-mentaliteit, houd je van variatie en is arbeidsrecht jouw passie? Dan zou deze vacature goed bij je kunnen passen.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag in het arbeidsrecht. Jouw werkzaamheden zijn heel divers. De ene dag heb je contact met een HR-medewerker van een cliënt over een arbeidsrechtelijk probleem. Je adviseert daarbij over zaken als: het sluiten of beëindigen van een contract, een concurrentiebeding, ziekte van een medewerker of de toepasselijkheid van cao’s.

De andere dag ondersteun je de ervaren advocaten bij grote gespecialiseerde zaken. Je kunt daarbij denken aan conflicten tussen een raad van bestuur en raad van toezicht, governancevraagstukken of de Wet normering topinkomens. Wij betrekken je ook direct bij het geven van lezingen en workshops voor cliënten.

Jouw cliënten komen vooral uit de non-profitsector. De focus ligt op zorg- en onderwijsinstellingen.

Waar ga je werken?
Je wordt onderdeel van de sectie Arbeidsrecht op onze Arnhemse vestiging. Samen met 15 enthousiaste advocaat-collega’s adviseer en procedeer je voor cliënten uit zowel de profit- als non-profitsector. Naast het arbeidsrecht is ook het pensioenrecht een belangrijke pijler van de sectie. Binnen de sectie ga jij in het bijzonder samenwerken met Henk Hoving (advocaat-partner) en Maaike de Jonge (advocaat-medewerker).

Wie ben jij?
Het arbeidsrecht is jóuw rechtsgebied. Bij voorkeur ben je daarin ook afgestudeerd. Je beschikt zowel over een sterk analytisch vermogen als over een praktische instelling. Je realiseert je dat jouw cliënten in de meeste gevallen vooral een oplossing willen voor een probleem en niet (alleen) zitten te wachten op een opsomming van juridische (on)mogelijkheden. Je bent resultaatgericht, durft initiatief te tonen, bent vlot in de omgang en een teamspeler. Verder ben je in staat om snel een relatie op te bouwen met een cliënt en ben je niet bang om de telefoon te pakken. Vaak zul je namelijk ook telefonisch adviseren.

Arbeidsvoorwaarden
Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

- een contract voor de duur van je advocaat-stage
(meestal: 3 jaar en 3 maanden);
- als advocaat-stagiair(e) start je in je eerste jaar met een salaris van € 3.172,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2018, excl. 8% vakantietoeslag);
- een goede pensioenregeling;
- een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
- 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
- een laptop en een mobiele telefoon;
- veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Maaike de Jonge (advocaat-medewerker) of Henk Hoving (advocaat-partner). Maaike en Henk bereik je op 026-353 84 84.

Wil je solliciteren? Klik dan op de gele solliciteerbutton hiernaast. Richt je motivatiebrief aan Petra Kiphardt (manager P&O).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e), Advocaat-Stagiair(e) beginnend, Juridisch