Jurist / Adviseur Bestuursrecht

Koninklijke Metaalunie is voor meer dan 14.000 ondernemers in de metaalsector een collectieve en individuele belangenbehartiger. In het kader van die individuele belangenbehartiging kunnen Metaalunieleden met vragen op juridisch, financieel of fiscaal gebied een beroep doen op bijna dertig specialisten. De leden bieden werkgelegenheid aan 170.000 medewerkers en hebben een gezamenlijke omzet van dertig miljard euro. In totaal werken er op ons kantoor in Nieuwegein 150 medewerkers. De bedrijfsactiviteiten van Metaalunieleden zijn zeer gevarieerd. Er zijn leden die speciaalmachines bouwen of metaal bewerken, maar ook die jachten bouwen, medische instrumenten maken of zonweringen leveren. 

Wij zijn op zoek naar een

Jurist / Adviseur Bestuursrecht

Hoe ziet de functie eruit?

Als adviseur bestuursrecht maak je deel uit van een enthousiast team van veertien juristen. Twee daarvan houden zich in het bijzonder bezig met bestuursrecht, waarbij het accent ligt op het omgevingsrecht. Je adviseert ondernemers in concrete situaties en beantwoordt hun vragen zo praktisch mogelijk. Daarbij begeleid je hen bijvoorbeeld bij bedrijfsverplaatsingen en -uitbreidingen en in handhavingstrajecten en behartig je de belangen van ondernemers in geschillen met het bevoegd gezag.Daarnaast informeer je de bedrijven door proactief in te spelen op actualiteiten en wetswijzigingen. Ook adviseer je de beleidssecretarissen ten behoeve van collectieve belangenbehartiging op het terrein van het bestuursrecht. Alles bij elkaar een uitermate afwisselende baan.

Wat verwachten wij? 

 • Je hebt een universitaire masteropleiding rechten afgerond met een bestuursrechtelijke afstudeerrichting (affiniteit met het privaatrecht is een pré) 
 • Je hebt uitstekende kennis van het omgevingsrecht en bestuursprocesrecht
 • Je hebt 2-5 jaar relevante werkervaring of bent talentvol en net afgestudeerd
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, bent praktisch ingesteld en kunt snel schakelen tussen verschillende dossiers
 • Het is een pré als je affiniteit hebt met het MKB(-metaal) en het ondernemerschap 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Het individueel werken aan zaken met de mogelijkheid voor intern overleg en klankborden met andere juristen
 • Een veelzijdige werkomgeving waarin je verantwoordelijk bent voor kwesties die betrekking hebben op verschillende rechtsgebieden
 • Mogelijkheid voor uitgebreid één-op-één contact met ondernemers in allerlei sectoren
 • Een omvangrijke (digitale) bibliotheek en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van opleidingen
 • Werken op hoog niveau, met behoud van balans tussen werk en privé

Herken je jezelf in het bovenstaande profiel, stuur dan je motivatie met cv aan de heer drs. J.C. Jalving, Manager Bedrijfsvoering en HRM via de solliciteerbutton naast de vacature. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer mr. W.J.M. Koek, Hoofd Ledenservice, 030 6053344.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker, Jurist