Bedrijfsjurist / Legal Counsel - R&D

Wil jij als bedrijfsjurist met een oplossingsgerichte instelling aan de slag in een afwisselende functie in een internationaal bedrijf? Solliciteer dan op deze vacature voor Bedrijfsjurist / Legal Counsel op ons hoofdkantoor in De Lier.

De vacature Bedrijfsjurist / Legal Counsel bij Rijk Zwaan
De juridische afdeling heeft een spilfunctie in de organisatie. De bedrijfsjuristen zijn nauw betrokken bij alle nationale en internationale activiteiten van de onderneming en behandelen om die reden een zeer breed scala aan onderwerpen. De afdeling bestaat uit 6 bedrijfsjuristen, ondersteund door twee secretaresses. Elke bedrijfsjurist heeft een aantal eigen aandachtsgebieden, waarbij we ernaar streven dat op elk aandachtsgebied twee bedrijfsjuristen werkzaam zijn

Momenteel zijn wij op zoek naar een ervaren jurist op het gebied van R&D contracten. Rijk Zwaan investeert jaarlijks zo'n 30% van haar omzet in R&D, waarvan een deel in samenwerking met externe (internationale) partijen wordt uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan dan ook onder meer uit het opstellen of beoordelen van diverse contracten, variërend van geheimhoudingsovereenkomsten tot uitgebreide samenwerkingsovereenkomsten met onderzoeksinstituten. Je bewaakt hierbij steeds de belangen van Rijk Zwaan maar faciliteert ook de uitwisseling van informatie en materiaal voor onderzoek. 

R&D is echter slechts één van je aandachtsgebieden en je ervaring op andere rechtsgebieden wordt gewaardeerd. Door je flexibiliteit, brede belangstelling en een constante bereidheid om in te spelen op wat de onderneming nodig heeft en in de toekomst nodig zal hebben, ben je in staat snel complexe materie te doorgronden en praktisch werkbare oplossingen te vinden. Je werkt daarbij samen in een enthousiast en betrokken team maar staat ook rechtstreeks in contact met de diverse afdelingen binnen de snelgroeiende organisatie

Wij vragen een Bedrijfsjurist / Legal Counsel met:

  • Een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid, afgestudeerd aan een Nederlandse universiteit, in privaatrechtelijke richting
  • Minimaal 5 jaar relevante juridische werkervaring in het bedrijfsleven, de wetenschap of de advocatuur


Verder ben je in staat om nauwkeurig te werken, ook onder tijdsdruk, en toon je initiatief. Daarnaast heb je een toegankelijke persoonlijkheid en kun je resultaat gedreven en standvastig adviseren. Naast een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is beheersing van bijvoorbeeld Frans of Spaans een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Samen met je collega’s van de juridische afdeling draag je bij aan de continuïteit en ontwikkeling van Rijk Zwaan. Samenwerken, aanvullen en inspireren is ons motto. Daarnaast biedt Rijk Zwaan jou:

  • Direct een vast contract voor minimaal 32 uur in de week
  • Een uitgebreid inwerkprogramma (Sharing Rijk Zwaan)
  • De ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen


Solliciteren
Je sollicitatie kun je richten aan Evelien Beens (Advisor Human Resources). Klik op de ‘Solliciteer’ button om direct te solliciteren. 

Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?
In De Lier, in het Westland, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan is een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We richten ons op de lange termijn en bieden daarom direct een vast contract bij indiensttreding.
We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen over heel de wereld. Het draait bij ons iedere dag weer om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu circa 3.000 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en je zelf te ontwikkelen. Samen met collega’s streven naar het beste en lekkerste uit de natuur. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren. Zo willen we samen blijven werken aan een gezonde toekomst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Agrarische sector, Bedrijfsjurist, Industrie/Techniek, Legal Counsel