Legal Counsel Asset-Based Finance

Ben jij een jurist met overtuigingskracht die altijd net een stap verder denkt dan anderen? Ben je in staat om to the pointadvies te geven en is de rol van trusted advisor jou op het lijf geschreven? Lijkt het je bovendien een uitdaging om aan de slag te gaan als allround legal counsel bij een van de meest vooraanstaande financiële instellingen ter wereld? Dan is ING op zoek naar jou!

Wat je gaat doen

Als Legal Counsel Asset-Based Finance word je onderdeel van ING’s ambitieuze afdeling Structured Finance & Specialised Products, Restructuring and Litigation in Amsterdam. Binnen je dagelijkse werkzaamheden draai je volledig mee in de dynamische financieringspraktijk, waarbij je focus ligt op het begeleiden van transacties met externe cliënten op het gebied van leasing en receivables finance. Daarnaast word je het eerste juridische aanspreekpunt voor alle medewerkers van ING Asset-Based Finance (ABF) voor alle leasekwesties. ABF is een relatief zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel van ING dat gevestigd is in Bunnik. Je krijgt de kans je werkzaamheden een aantal dagen per week vanuit Bunnik te verrichten, zodat je écht onderdeel uitmaakt van de business en als allrounder voor deze afdeling kunt fungeren. Als Legal Counsel ABF fungeer je als een spin in het web en ben je een belangrijke sparring partner voor zowel interne, als externe stakeholders.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan hierbij o.a. uit:

 • Het begeleiden van complexe asset-based finance-transacties (incl. leasing en receivables finance);
 • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van (lenings)documentatie en allerhande commerciële contracten;
 • Het fungeren als eerste aanspreekpunt voor internationale leaseprojecten en als drijvende kracht van de internationale groep lease specialisten;
 • Het draften en updaten van modeldocumentatie;
 • Het begeleiden van paralegals;
 • Het signaleren en implementeren van relevante wet- en regelgeving.

Jouw profiel

Je bent een flexibele jurist met een proactieve instelling. Je bent een échte teamplayer en hebt daarnaast een sterk analytisch vermogen. Bovendien heb/ben je:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht;
 • Tussen de 4-8 jaar werkervaring als legal counsel of advocaat;
 • Gedegen ervaring met goederenrecht in algemene zin en – meer specifiek met – banking & finance en/of restructuring;
 • Ervaring met commercial contracting is een pré;
 • Vloeiend in Nederland en Engels in woord en geschrift.

Wat je van ons kunt verwachten

Als Legal Counsel Asset-Based Finance bij ING krijg je de kans om binnen een dynamische, internationale werkomgeving – waarin veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid – aan de slag te gaan. Je krijgt de mogelijkheid om het juridisch vak op het hoogste niveau uit te oefenen samen met professionele, ambitieuze collega’s. Bovendien krijg je:

 • Een uitstekend primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede work/life balance (incl. de mogelijkheid om 36 uur per week te werken)

Je werkomgeving

ING is een van de meest vooraanstaande financiële instellingen van de wereld. In Nederland heeft ING in totaal bijna 12.500 medewerkers in dienst.

De afdeling Wholesale Banking Structured Finance & Specialised Products, Restructuring and Litigation bestaat uit 25 ambitieuze legal counsels. Iedereen binnen deze afdeling streeft ernaar om voortdurend hoogwaardig juridisch advies te geven. Er wordt veel aandacht besteed aan het delen van kennis en de afdeling fungeert bovendien als legal centre of excellence voor andere ING landen. Daarnaast heerst er een informele werksfeer waar ruimte is voor humor, kun je deelnemen aan het wellbeing program en wordt er zo nu en dan met elkaar geborreld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Juridisch, Legal Counsel, Zakelijke dienstverlening