Transaction Legal Counsel

Ben je een enthousiaste en praktisch ingestelde jurist die ‘out of the box’ denkt? Beschik je daarnaast over een ‘collaborative mindset’? Geeft het je bovendien energie om werkzaam te zijn binnen een internationale en dynamische transactiepraktijk? Dan is ING op zoek naar jou!

Wat je gaat doen

Als Transaction Legal Counsel word je onderdeel van het Structured Finance team, dat op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van ING’s ambitieuze Structured Finance & Specialised Products, Restructuring & Litigation afdeling. Binnen je dagelijkse werkzaamheden zul je samen met professionele en gedreven collega’s werken aan complexe, internationale deals op het gebied van structured finance (zoals leveraged finance, trade and commodity en project finance). Je hebt daarbij een spilfunctie bij het onderhouden van contacten met interne klanten en externe specialisten en werkt voortdurend samen in deal teams met collega’s uit verschillende disciplines binnen de bank. Als Transaction Legal Counsel zul je bovendien een sterke focus hebben op het verbeteren van internationale samenwerkingen en ben je tevens verantwoordelijk voor de harmonisatie en innovatie van producten en processen.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan daarbij o.a. uit:

 • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van complexe (internationale) financierings contracten en zekerheidsdocumentatie;
 • Het adviseren over financieringsconstructies;
 • Het draften en updaten van standaarddocumentatie;
 • Het signaleren en implementeren van releveante wet- en regelgeving;
 • Het vastleggen van kennis en het verzorgen van presentaties en/of opleidingen voor (interne) klanten.

Jouw profiel

Je bent een nieuwsgierige jurist die graag initiatief neemt. Je bent klantgericht, denkt in oplossingen en hebt een sterk analytisch vermogen. Bovendien heb je:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht;
 • Tussen de 2 en 6 jaar relevante werkervaring bij een vooraanstaand advocatenkantoor en/of een internationale onderneming;
 • Aantoonbare kennis van en/of affiniteit met financiële dienstverlening in het bijzonder op het terrein van zakelijke kredietverlening;
 • Ervaring met LMA documentatie is een pré;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Wat je van ons kunt verwachten

Als Transaction Legal Counsel bij ING krijgt je de kans om binnen een dynamische, internationale werkomgeving – waarin veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid – aan de slag te gaan. Je krijgt de mogelijkheid om het juridisch vak op het hoogste niveau uit te oefenen samen met professionele, ambitieuze collega’s. Bovendien krijg je:

 • Een uitstekend primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een goede work/life balance (incl. de mogelijkheid om 36 uur per week te werken).

Je werkomgeving

ING is een van de meest vooraanstaande financiële instellingen van de wereld. In Nederland heeft ING in totaal bijna 12.500 medewerkers in dienst.

De afdeling Wholesale Banking Structured Finance & Specialised Products, Restructuring & Litigation bestaat uit 25 ambitieuze legal counsels. Iedereen in het team streeft ernaar om voortdurend hoogwaardig juridisch advies te geven. Er wordt veel aandacht besteed aan het delen van kennis en de afdeling fungeert bovendien als legal centre of excellencevoor andere ING landen. Daarnaast heerst er een informele werksfeer waar ruimte is voor humor, kun je deelnemen aan het wellbeing program en wordt er zo nu en dan met elkaar geborreld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Juridisch, Legal Counsel