Jurist individuele rechtshulp

Functieomschrijving

Werknemersorganisatie FBZ behartigt voor 19 (beroeps)verenigingen de werknemersbelangen van artsen en paramedische beroepsgroepen. FBZ sluit cao’s en sociaal plannen. FBZ groeit gestaag en is inmiddels een van de grootste werknemersorganisaties in de zorg. Omdat we per 2019 ook individuele rechtshulp aanbieden, zijn wij op zoek naar een breed inzetbare:
 

Jurist arbeidsrecht (24 uur)


De werkzaamheden
Je adviseert en ondersteunt leden van onze (beroeps)verenigingen op het gebied van arbeids- en sociale zekerheidsrecht in de ruimste zin van het woord. Van een vraag over een bepaalde arbeidsvoorwaarde of functiewaardering tot en met bijstand bij een arbeidsconflict of een ontslagzaak. Indien nodig procedeer je bij de rechtbank (sectoren kanton en bestuur) en bij de Centrale Raad van Beroep.


Wat verwachten wij?
Je bent een ervaren en breed inzetbare arbeidsjurist die zelfstandig kan werken bij soms complexe casuïstiek, en die weet van aanpakken en afhandelen. Je weet de balans te bewaken tussen het verlenen van actieve juridische bijstand of het geven van advies waarmee de cliënt geholpen is zelf stappen te zetten. De belangen van de leden staan altijd voorop.    

Je vindt het leuk nieuwe onderwerpen op te pakken en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van FBZ, daarom signaleer je casuïstiek en trends en brengt deze in verband met onze collectieve activiteiten t.b.v. beleidsvorming of cao-inzet. Je onderhoudt daarvoor actief contact met de cao-onderhandelaars en de beleidsadviseurs. Communiceren op zowel beleidsniveau als met de individuele cliënt is voor jou vanzelfsprekend.

Voor praktische taken die samenhangen met de dienstverlening draai je je hand niet om.
 

Functie-eisen 

 • Academisch werk- en denkniveau, afgeronde studie Nederlands (arbeids)recht
 • Affiniteit met individuele en collectieve belangenbehartiging
 • Ervaring met de zorgsector en de positie van zorgprofessionals is een pré
 • Vijf jaar aantoonbare relevante werkervaring
 • Bereidheid om incidenteel te reizen om cliënt(en) bij te staan
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Beheersing van diverse MS Officeapplicaties zoals Outlook, Word en Excel


  Wat bieden wij?
  Een zelfstandige functie in een informele, collegiale werksfeer met een markconform salaris, een maandsalaris vakantietoeslag, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en 2¼% eindejaarsuitkering. Het pensioen is ondergebracht bij PFZW.

  Je hebt 32 collega’s die hechten aan korte communicatielijnen en een nuchtere in- en opstelling. De collega’s maken tijd voor elkaar als dat nodig is en vragen hulp als ze er even niet uit komen. De directeur reageert niet op ‘u’ en je koffie haal je zelf. Wij werken op een (bijna) papierloze, nieuw ingerichte open werkvloer met flexibele werkplekken, compleet met bedrijfsrestaurant, fitnessruimte en voetbaltafel.

  Je werkt collegiaal samen met het juristenteam van de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband, waar de medewerkers van FBZ zijn ondergebracht. Het multifunctionele team bestaat uit 11 juristen en 5 eerstelijnsmedewerkers (infodesk). Je neemt deel aan jurisprudentieoverleg en gezamenlijke cursussen. De juristen nemen voor elkaar waar tijdens ziekte en vakantie.

  Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar; bij goed functioneren en voldoende vraag naar individuele rechtshulp is er uitzicht op een vast dienstverband.


  Geïnteresseerd?
  Stuur dan voor 17 oktober 2018 je motivatie met cv per e-mail aan Hylke Warners, beleidsadviseur via hr@fbz.nl. Heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met mr. Fatima Madani, teamleider juristen via 088-1344111 of hr@fbz.nl. Of kijk op www.fbz.nl.

  Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp'ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.

  Bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers handelt de FBZ op basis van de NVP Sollicitatiecode


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Non-profit/Persoonlijke dienstverlening, Jurist