Juridisch adviseur sociaal domein (32 uur)

Jouw functie

Je werkplek

Twee belangrijke pijlers van de gemeente Delft zijn het feit dat we een stad van innovatie en een participatiesamenleving zijn. Maar om dat te kunnen blijven, zijn er bepaalde richtlijnen nodig. Ook binnen het sociaal domein. Dat is waar cluster Samenleving – en daarbinnen, de afdeling Regie op Uitvoering – om de hoek komt kijken. Zij voeren wettelijke taken uit en stellen een kader op voor de opstart van innovaties, processen en diverse maatschappelijke initiatieven.

Je rol
Wat wordt jouw taak hierbinnen? Als ervaren juridisch adviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor juridische advies- en ondersteuningsvraagstukken binnen het sociaal domein en de centrale contactpersoon voor inschakeling van aanvullende (interne of externe) juridische ondersteuning via de tweede lijn. Het sociaal domein bestaat uit een aantal specifieke rechtsgebieden, zoals de Participatiewet, Wmo en de Jeugdwet. Maar ook subsidies en andere maatschappelijke thema’s  zoals wonen, cultuur en sport behoren tot je werkveld. Binnen dit werkveld zet je jouw deskundigheid en competenties proactief in om o.a.:

 • gevraagd en ongevraagd juridische adviezen te geven bij diverse beleidsvraagstukken, subsidies, vergunningen, Wob verzoeken, klachten, vraagstukken omtrent wonen, e.a.
 • bezwaar- en (hoger)beroepszaken af te handelen omtrent diverse rechtsgebieden
 • processen juridisch te begeleiden en de kwaliteitszorg te verbeteren
 • zelfstandig opstellen/adviseren bij de ontwikkeling van verordeningen, beleidsregels, convenanten, contracten en beschikkingen
 • doorontwikkelen van pre-mediation / ambtelijk horen / alternatieve geschillenbeslechting

Samen met de senior adviseur en de juridisch medewerker vorm je het juridisch adviesteam binnen het sociaal domein.  

Over jou

Je bent een ervaren juridisch adviseur binnen het sociaal domein, die staat voor kwaliteit en een klantgerichte benadering. Je bent omgevingssensitief, denkt vanuit de bedoeling en probeert het mogelijk te maken.  Je bent een fijne collega en leergierige zelfstandige professional die goed in teamverband kan werken en flexibel is.  

Andere eisen:

 • Je hebt (minimaal) een HBO opleiding Rechten succesvol afgerond
 • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met het bestuursrecht en verschillende wetgevingsgebieden binnen het sociaal domein
 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein en bent maatschappelijk betrokken
 • Je bent leergierig en kan goed reflecteren op eigen handelen
 • Je bent nieuwsgierig en maakt snel nieuwe werkterreinen eigen
 • Je bent proactief, ondernemend, creatief en denkt in mogelijkheden
 • Je kan goed samenwerken, bent resultaatgericht en analytisch sterk. Ook weet je te overtuigen en ben je omgevingsbewust.
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.


Wat we bieden

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving waarbij men zeer betrokken is bij het werk en de stad. Het gaat om een vaste aanstelling voor 32 uur per week, met een proeftijd van 1 jaar. Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.225,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10).  Tevens bieden wij goede mogelijkheden om te leren en ontwikkelen. Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.  

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.  

Delft. Laat zien wat je kan

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Contact

Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Lamya Maatoug (senior juridisch adviseur sociaal domein) via telefoonnummer 06 -52739175.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Upload jouw motivatie en cv voor 22 oktober 2018 via de 'Solliciteer' button. De eerste selectie gesprekken vinden plaats  op donderdag  1 november 2018, tussen 13.00-17.00 uur.

Medewerkers van de gemeente Delft hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op andere kandidaten.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid