Juridisch Specialist

Vanuit het Bestuurssecretariaat ondersteunen we onze (interne) klanten zo goed mogelijk. Dit varieert van het ondersteunen van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht, het coördineren van de afstemming met de medezeggenschapsorganen, tot het geven van advies en het maken van de vertaalslag van wetgeving naar beleid. We werken daarbij nauw samen met Audit en Control, de vijf stafafdelingen van het Nova College en de onderwijsvestigingen.

Wat ga je doen? 

Als juridisch specialist van het Bestuurssecretariaat adviseer je over een breed aandachtsgebied. Je bent een vraagbaak voor zowel de medewerkers van de staf als het College van Bestuur en het management. Je adviezen hebben betrekking op wet- en regelgeving, beleid en regelingen, samenwerkingsovereenkomsten en in voorkomende gevallen juridische procedures. Je levert een bijdrage aan beleidsvorming en stelt notities, rapportages, beleidsnota's en adviezen op. Bij wijzigingen van beleid en regelgeving stel je toelichting op en verzorg je waar het nodig is mondelinge toelichtingen aan medewerkers. Daarnaast ben je de spil in de centrale klachtenafhandeling. Je werkplek is binnen het team Bestuurssecretariaat en je rapporteert aan de Bestuurssecretaris. Samen met je collega's draag je vanuit jouw positie bij aan de strategische doelen van het Nova College. Daarnaast neem je deel aan in- en externe overleggen en werk je mee aan projecten.

Wat vragen wij?

Je hebt een academische studie rechten afgerond en hebt ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt een bestuursrechtelijke achtergrond en bij voorkeur kennis van onderwijsrecht. Je bent door je werkervaring op de hoogte van wet- en regelgeving en de laatste ontwikkelingen binnen deze domeinen. Je bent vakkundig, oplossingsgericht en kunt binnen de juridische kaders de beste oplossing voor de organisatie te bereiken. Daarnaast ben je vaardig in het analyseren van (beleids-)ontwikkelingen en het opstellen van rapporten, beleidsnota's en -adviezen. Je bent analytisch, opereert flexibel, resultaat- en samenwerkingsgericht en je bent een volwaardige gesprekspartner voor het College van Bestuur, directeuren, opleidingsmanagers en externe partners. Belangrijk is dat je achter onze visie en aanpak staat, gericht op de groei en ontwikkeling van onze studenten. Ook je eigen groei en ontwikkeling - vakinhoudelijk en persoonlijk - is voor jou vanzelfsprekend.

Wat kun jij van ons verwachten?

Je krijgt bij ons de kans om te groeien als professional en als mens. Wij bieden je een inspirerende werk- en leeromgeving op de locatie Buitenrustlaan in Haarlem, waar we je uitdagen het beste uit jezelf te halen. Natuurlijk ondersteunen we je daarbij. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en het salaris is conform de zwaarte van de functie medewerker beleid en advies volgens de CAO MBO. 

Belangstelling? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra Scheffer, bestuurssecretaris, telefoon (023) 530 21 51
Stuur je sollicitatiebrief en cv voor 26 oktober 2018 naar:

 

ROC Nova College
Liesbeth Börger, HRM
E-mail: werken@novacollege.nl
Vermeld de functie en het vacaturenummer 473 in de onderwerpregel.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Juridisch medewerker, Jurist