Lector Recht en Veiligheid

Lector Recht en Veiligheid
0,6 fte

Wie: een inspirerende verbinder met passie en kunde voor onderzoek en onderwijs
Wat: kennis (laten) ontwikkelen binnen het lectoraatsthema via praktijkgericht onderzoek
Waar: ’s-Hertogenbosch en Tilburg
Wanneer: zo snel mogelijk

Uitdagend werk

U werkt voor een vernieuwd lectoraat van het Expertisecentrum Veiligheid (EV). Uw primaire taak is om binnen het thema kennis te (laten) ontwikkelen door het verrichten van praktijkgericht onderzoek. U borgt en bevordert niet alleen de inhoudelijke en methodologische kwaliteit van het onderzoek, maar zorgt ook voor de wisselwerking tussen onderzoek en onderwijs en met het werkveld. Dit doet u door kenniskringen met docent-onderzoekers in te richten en hen te coachen. Door studenten en professionals een leeromgeving aan te bieden. En door in- en extern op te treden als expert en kwaliteitsdrager van allerlei onderzoeksgerelateerde zaken. U werft extern gefinancierde projecten die passen in de context van het onderwijs en het onderzoek. Door dit alles draagt u via onderzoek bij aan de vergroting van de handelingsbekwaamheid en weerbaarheid van (aanstaand) professionals en aan de regionale profilering van de opleiding HBO-Rechten van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

Het lectoraatsthema is én breed én diep. Het veiligheidsdomein beschrijvend op de dimensies publiek-privaat en sociaal-fysiek, zal de eerste focus van het eigen onderzoek liggen in het segment ‘publiek-sociaal’ in aansluiting bij het domein waar de proactieve afgestudeerde werkzaam zal zijn. Met als mogelijke onderzoeksonderwerpen verstoring openbare orde, overlast, verloedering, leefbaarheid, criminaliteit, wijkontwerp en –beheer en crisisbeheersing. Het segment ‘privaat-fysiek’ vormt de tweede focus van het lectoraat, omdat daar veel nieuwe kansen liggen voor hbo-afgestudeerden. Met onderzoeksonderwerpen als gevaarlijke stoffen/werkprocessen/werkplekken, veiligheid van gebouwen en hulpmiddelen, bedrijfs- en privé-ongevallen, bedrijfshulpverlening en zelfredzaamheid. Het segment ‘publiek-fysiek’ zal alleen aan de orde zijn voor zover het onderzoek(s resultaat) consequenties heeft voor ruimtelijke orde en/of milieu. En voor wat betreft de onderwerpen in het vierde segment ‘privaat-sociaal’ zal primair worden aangesloten bij thema’s van andere lectoraten binnen het EV.

Juiste match

 • U bent opgeleid op academisch niveau in het publiek- en/of privaatrecht, gepromoveerd op een voor het kennisdomein relevant onderwerp en beschikt over actuele onderzoekservaring en werkervaring in het betreffende vakgebied.
 • U werkt momenteel in het werkveld, het onderwijs of in de wetenschap.
 • In voorgaande functies heeft u ervaring opgedaan met het initiëren, uitvoeren en begeleiden van multidisciplinair, extern gefinancierd onderzoek.
 • Uw specifieke discipline en expertise naar inhoud en methodologie voegt aantoonbaar toe aan het palet van disciplines en expertises binnen het EV.
 • U benut uw netwerk in het werkveld voor het verwerven van onderzoeksopdrachten.
 • U bent resultaatgericht.
 • U weet uw ervaring met praktijkgericht onderzoek als geen ander te vertalen naar het onderwijs.
 • U schakelt moeiteloos tussen de verschillende rollen die u als lector heeft, mede dankzij uw ervaring met kennisverspreiding richting werkveld en kennisdomein.
 • Met uw didactische vaardigheden tilt u de deelnemende docenten en studenten naar een hoger niveau.
 • Als geen ander heeft u de capaciteit en affiniteit om bij te dragen aan de vertaling van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar onderwijsprogramma’s en naar toepassingen in de praktijk. Hierbij komt uw ervaring met valorisatie van kennis goed van pas.
 • Als boegbeeld met publieke performance neemt u intern mensen mee, u bent een inspirator.
 • Samenwerken binnen en buiten het EV en Avans vindt u vanzelfsprekend en gaat u gemakkelijk af.


Inspirerende omgeving
Het Expertisecentrum Veiligheid is een kenniscentrum van Avans Hogeschool en doet praktijkgericht onderzoek op het gebied van sociaal maatschappelijke veiligheid. Het expertisecentrum bestaat uit zes lectoraten. Zij versterken en verbreden elkaar en hebben elk hun eigen benadering van veiligheid. Vanuit juridisch, sociaal-agogisch, veiligheidskundig en bestuurlijk perspectief. Het onderzoek draagt bij aan de inhoudelijke kwaliteit van de opleidingen van vier academies. Geeft antwoord op vragen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke partners. En vergroot de deskundigheid van docenten en studenten die deelnemen. Het Expertisecentrum Veiligheid heeft als missie om bij te dragen aan de vergroting van de weerbaarheid van (aanstaande) professionals. Elk lectoraat voegt inhoudelijk en methodologisch unieke expertise en een uniek werkveld toe, waardoor meerwaarde in de multidisciplinaire samenwerking in onderzoek en met onderwijs en werkveld ontstaat.

Goede werkgever 
Avans Hogeschool haalt graag het allerbeste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat ziet u terug in onze arbeidsvoorwaarden.

 • Wij bieden u volop mogelijkheden om uzelf te blijven ontwikkelen.
 • U ontvangt een maandsalaris in schaal 15, minimaal € 5.510,03 en maximaal € 7.114,12 bruto bij een fulltime aanstelling. Dit is conform cao hbo.
 • Een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand is standaard.
 • U kunt direct aan de slag.
 • Wij bieden u een aanstelling voor 6 jaar.


Bewuste keus
U bent ervan overtuigd dat deze functie bij u past en u heeft zin om aan de slag te gaan bij Avans. Solliciteer dan voor 1 november 2018 via de 'Solliciteer' button. Vermeld vacaturenummer 18/209. Wij streven ernaar u binnen 2 weken na de sluitingsdatum te informeren over de status van uw sollicitatie. Heeft u vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met drs. Ine van Zon, manager van het Expertisecentrum Veiligheid, 06-2061 9030.

We hebben de vacature zowel intern als extern uitgezet. Na de sluitingsdatum verwijderen wij de vacaturetekst van de website. Aan de inhoud van deze vacature kunt u geen rechten ontlenen. Acquisitie naar aanleiding van deze tekst stellen wij niet op prijs.( Please do not contact us with unsolicited services or offers)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Hoogleraar, Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs